"Asta este realitatea, e o chestiune absolut inexplicabila si sunt foarte frustrat ca nu avem rezultatele la aceasta ancheta, dar nu pot sa oblig pe nimeni sa dea alte rezultate decat realitatea", a declarat miercuri ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, cu referire la cazul bebelusilor din judetul Arges infectati cu o bacterie periculoasa si diagnosticati cu infectii digestive puternice. "Ancheta s-a desfasurat in conformitate cu procedurile standard existente", a subliniat Patriciu Achimas Cadariu, adaugand ca "Parintii au o mare incredere in medicii de aici". Ministrul Sanatatii a mers, miercuri dimineata, in vizita la Spitalul Marie Curie.

Patriciu Achimas-CadariuFoto: Institutul Oncologic "Ion Chiricuţă"

Ministrul Sanatatii a spus ca "Am venit sa vad copiii si sa ii incurajez pe medici. Nu vreau sa pun presiune pe ei, vreau sa ii incurajez si vreau sa stiu sigur ca nu putem face ceva mai mult sau daca au nevoie de ceva din partea Ministerului Sanatatii."

Ministrul Sanatatii urmeaza sa se prezinte miercuri la Comisia de sanatate din Parlament unde fusese invitat sa prezinte un raport privind situatia copiilor din judetele Arges si Dolj internati la Spitalul Marie Curie.

El a promis ca va face mai multe declaratii dupa audierea din Comisia de sanatate.