Comisiile juridica si cea pentru drepturile omului s-au intrunit in sedinta luni la ora 17.00 pentru a opera modificarile cerute de Liviu Dragnea la "legea defaimarii sociale", care insa nu va mai face referire la "defaimare sociala" intrucat acest concept a fost eliminat cu totul din textul proiectului legsilativ.

De asemenea, au fost eliminate sanctiunile si amenzile, asa cum anuntase Dragnea in cursul zilei.

Mai mult, Dragnea a dorit modificarea titlului legii, care se va numi "Legea privind asigurarea tolerantei fata de diferentele de grup".

Modificarile se vor regasi in raportul intocmit de comisia juridica. Plenul Camerei Deputatilor va vota proiectul miercuri.

Modificarile substantiale aduse legii au loc in aceeasi zi in care Ambasada SUA a emis o pozitie fara echivoc prin care a anuntat ca se opune "legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu pretul libertatii de exprimare".

"Se va infiinta, in cadrul Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, un departament care va urmari promovarea tolerantei, este vorba de promovarea si garantarea tolerantei prin trei mijloace si domenii: prin educatie, prin sistemul administratiei publice si prin presa, prin posturile publice. Nu vreau ca aceasta lege sa aiba un caracter sanctionatoriu, din aceasta lege am eliminat si notiunea de defaimare, este o lege pentru promovarea tolerantei si a demnitatii umane. Se vor elabora ghiduri de bune practici", a declarat Dragnea.