Actorul Adrian Titieni, rectorul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografie, a fost desemnat candidatul PNL la primaria Bistrita si urmeaza sa fie validat de conducerea partidului in sedinta Biroului Politic national de luni.

Adrian TitieniFoto: Agerpres

Titieni este prezent la sedinta care se desfasoara la aceasta ora.

"Biroul Politic Judetean al Partidului National Liberal Bistrita-Nasaud, intrunit duminica, 14 februarie, a hotarat prin vot desemnarea profesorului universitar dr. Adrian Titieni drept candidat al partidului pentru functia de primar al municipiului Bistrita. Membrii Biroului Judetean PNL i-au mandatat pe cei doi copresedinti, Stelian Dolha si Eugen Curteanu sa sustina in fata Biroului Permanent National al PNL candidatura profesorului Adrian Titieni in vederea validarii" se arata in comunicatul transmis de PNL Bistrita-Nasaud.

Titieni, nascut in 1963 la Bistrita, este actor de teatru si film. Este rector al UNATC de patru ani.

Titieni a mai fost implicat in politica. El a fost consilier de stat în cadrul Cancelariei primului-ministru Călin Popescu-Tăriceanu in perioada 17 august 2007-19 dec. 2008. (sursa: Wikipedia)

In cercetarile sociologice comandate de PNL Bistrita-Nasaud in ultima perioada, au fost sondati mai multi membri de partid - senatorul Dorin Dobra, consilierii municipali Alin Seserman, Ioan Peteleu si Sorin Hangan, precum si consilierul judetean Florin Urate, insa niciunul dintre acestia nu a obtinut un scor multumitor, noteaza Agerpres.

In prezent, municipiul Bistrita este condus de primarul Ovidiu Cretu (PSD), aflat la al doilea mandat.