Deputatii PSD, UNPR si ALDE vor vota controversatul proiect de lege "privind promovarea demnitatii umane si tolerantei fata de diferentele de grup", cunoscut ca proiectul privind defaimarea sociala, initiat de liderul social-democrat Liviu Dragnea, a declarat sambata liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, Florin Paslaru, pentru Agerpres.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

"Eu am convingerea ca nu exista motive obiective ca aceasta lege sa nu treaca. Sunt convins ca va trece in plenul Camerei Deputatilor de miercuri si pot sa va spun ca toti deputatii PSD vor vota aceasta lege pentru ca noi avem convingerea ca acest proiect de lege este unul de care Romania are nevoie si care se bucura de apreciere atat in tara, cat si in mediile politice din UE. Cei 137 de deputati PSD vor fi prezenti si vor vota acest proiect de lege. Alaturi de noi, cu siguranta, vor vota si cei de la ALDE si UNPR. Mai mult decat atat, nu exista pareri contrare din partea deputatilor din alte partide, singurele obiectii se refereau la faptul ca trebuie sa clarificam ca aceasta lege este buna pentru Romania si de fiecare data cand am avut dezbateri am discutat si am lamurit de ce este buna pentru tara", a afirmat Florin Paslaru.

Liderul PSD a prezentat si argumentele care, in opinia sa, vin in sprijinul acestui proiect de lege: "Legea are ca obiect crearea de mecanisme pentru promovarea valorilor privind demnitatea umana si toleranta fata de diferentele de grup. Aceste mecanisme se pot dezvolta pe trei domenii, educatia, mass-media si activitatea functionarilor din administratia publica locala si centrala. Este un proiect de lege pro-activ, pozitiv, care daca ar fi aprobat Romania ar fi primul stat al Uniunii Europene care ar promova acest model pro-activ pentru promovarea principiilor si valorilor privind demnitatea umana si toleranta fasa de diferentele dintre grupurile sociale. Proiectul de lege vine in completarea legislatiei europene in materie, Conventia cadru pentru promovarea tolerantei si combaterii intolerantei propusa ca model pentru toate statele membre UE de catre Consiliul European al Tolerantei si Reconcilierii. Deci, cei care au combatut in mediul on-line aceasta lege sunt convins ca nu au citit-o si au facut declaratii pe surse. M-am intalnit in aceste zile cu reprezentanti ai mediului academic si de afaceri din Galati si am avut surpriza sa aflu ca aceasta lege trebuie promovata."