Deputatul Nicolae Paun, pentru care DNA cere retinerea si arestarea preventiva, ar fi fost interceptat avertizand ca, "baga cutitul in procurori" dupa ce iese din puscarie, potrivit stenogramelor din dosarul de aproape 5000 de pagini care se afla in biroul Comisiei Juridice, au precizat surse parlamenare cu acces la dosar.

Nicolae PaunFoto: Agerpres

Paun ar fi fost interceptat facand aceasta amenintare dupa ce a aflat ca este urmarit de procurorii anticoruptie. Mai mult, potrivit Romania TV, Paun ar fi spus astfel: "Dupa ce ies din puscarie bag cutitul in procurori si ma p.. pe ei".

Paun este presedintele Comisiei pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale

Deputatii Madalin Voicu (PSD) si Nicolae Paun (minoritati nationale) au venit la biroul comisiei juridice din Camera Deputatilor joi si vineri pentru a isi consulta dosarul in care sunt acuzati de o serie de infractiuni, printre care deterunare de fonduri, trafic de influenta si spalare de bani in calitate de membri in conducerea Asociatiei Partida Romilor Pro Europa. Prejudiciul in dosar se ridica la 28 milioane lei.

Comisia juridica, de disciplina si imunitati se intruneste luni, la ora 10.30, pentru a da un aviz pe cererile DNA de retinere si arestare pe numele.

Dosarul are 19 volume cu un total de 4886 pagini.

Procedura din Camera Deputatilor:

Membrii comisiei pot consulta dosarul aflat in biroul acesteia. De asemenea, dupa desigilare, Voicu si Paun pot veni cu avocatii sa isi citeasca dosarul.

Potrivit regulamentului, in termen de trei zile comisia trebuie sa dea un aviz privind solicitarea DNA, dupa ce ii audiaza pe Voicu si Paun. Avizul este consultativ, insa obligatoriu procedural. Acesta poate fi dat fie vineri, fie luni.

Ulterior, in termen de cinci zile de la depunerea raportului, plenul voteaza daca incuviinteaza sau nu cererile de retinere si arestare.