Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Cluj, ca PNL a depus la Guvern plangerea prealabila pentru organizarea alegerilor locale in doua tururi de scrutin. In aceeasi conferinta de presa, copresedintele PNL Vasile Blaga a anuntat ca Emil Boc, absent de la conferinta de presa, va candida pentru un nou mandat de primar al Clujului din partea liberalilor, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Astazi am reusit sa depunem la Secretariatul General al Guvernului plangerea prealabila pe tema alegerilor in doua tururi. Este necesara aceasta procedura prealabila pentru a putea depune actiunea in Contencios administrativ. Incercam sa ne incadram in intervalul de timp care si asa este foarte redus pentru a putea ajunge la obiectivul pe care ni l-am propus, anume de a avea un proces electoral in doua tururi, care presupune democratie, presupune reprezentativitate, presupune legitimitate pentru alesul local si, de ce nu, da liber competitiei in Romania:, a declarat Alina Gorghiu.

Co-presedintele PNL a subliniat faptul ca intr-un singur tur de scrutin ar fi schimbati doar 15-17% dintre primarii actuali din Romania, in timp ce in doua tururi proportia de innoire ar putea fi de 70%.

In aceeasi conferinta de presa, co-presedintele PNL Vasile Blaga a anuntat ca Emil Boc, absent de la conferinta de presa, va candida pentru un nou mandat de primar al Clujului din partea liberalilor.

Alina Gorghiu declarase joi, intr-o conferinta de presa sustinuta la Satu Mare, ca partidul va ataca saptamana viitoare in contencios administrativ Hotararea Guvernului cu privire la organizarea alegerilor locale, cu scopul de a introduce votul in doua tururi: "Ieri, Guvernul a publicat legislatia secundara pentru alegeri - 5 iunie va fi data alegerilor, conform ultimei hotarari a Guvernului Ciolos - motiv pentru care, vazand acest calendar anuntat, va informam ca saptamana viitoare, dupa ce vom avea Biroul Politic National, vom initia demersurile pentru atacarea acestei hotarari in instanta de contencios administrativ, astfel incat sa putem invoca exceptia neconstitutionalitatii prevederilor alegerii primarilor intr-un singur tur. Nu exista democratie in Romania daca nu vom reusi sa impunem doua tururi de scrutin."