Presedintele Klaus Iohannis se afla vineri in Germania, unde se va intalni, la Munchen, cu premierul bavarez, Horst Seehofer. Cei doi oficiali se vor intalni la ora 14:00, ora Romaniei, urmand ca la finalul discutiilor sa sustina declaratii de presa comune, informeaza Administratia Prezidentiala. Seful statului va participa, vineri, la ora 16:00, ora Romaniei, tot la Munchen, la cea de-a 52-a Conferinta pentru Securitate, care se desfasoara pana duminica.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

Klaus Iohannis este vorbitor principal sambata in cadrul conferintei, la panelul dedicat viitorului NATO.

Printre subiectele care vor fi discutate la conferinta se numara pozitia fata de Federatia Rusa, criza refugiatilor, viitorul NATO, terorismul, situatia din Siria, Ucraina si din Africa, schimbarile climatice.

Seful statului si-a inceput miercuri vizita in Germania. Joi, Klaus Iohannis s-a intalnit cu presedintele Parlamentului Landului Bavaria, Barbara Stamm, cu care a discutat despre "provocarile generate de fenomenul migrationist".

In discutii a fost mentionata importanta comunitatii romanesti din Bavaria si a etnicilor germani originari din Romania, ca 'punte solida de legatura si cooperare'