Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca social-democratii vor sustine proiectul de lege privind preventia in sanatate si le-a recomandat parlamentarilor partidului care au semnat sa isi retraga sustinerea, potrivit Agerpres.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

"PSD nu va sustine aceasta lege si le recomand colegilor mei deputati, care au semnat acest proiect legislativ, ca, in mod politic, sa isi retraga semnaturile de pe aceasta initiativa. Vorbesc despre intentia de a modifica legislatia in asa fel incat oamenii care nu participa la campania de vaccinare sa fie obligati sa-si plateasca tratamentul. Mie mi se pare ceva ingrozitor, ceva care nu putea sa se nasca decat in mintile unor oameni care nu au niciun fel de aplecare catre cetateni, catre suferinta. Dincolo de concept, nu poti sa te gandesti ca un om trebuie sa fie pedepsit financiar pentru ca nu a participat la o campanie de preventie. Trebuie sa te gandesti ca aceasta campanie de preventie, care de fapt este educatie pentru sanatate, sa fie din ce in ce mai eficienta", a afirmat Liviu Dragnea, luni, la Palatul Parlamentului.

El a subliniat ca social-democratii nu sunt de acord nici cu infiintarea unei agentii care sa se ocupe de preventie, asa cum prevede proiectul de act normativ: "Nu suntem de acord nici cu infiintarea acelei agentii, o noua structura care va deveni iar consumatoare de bani publici, in conditiile in care in sanatate trebuie sa fie continuate programele de investitii, trebuie sa continue cresterea de salarii din sistem pe care am inceput-o noi anul trecut."