Colegiul National al MP se reuneste, sambata, la Palatul Parlamentului pentru a discuta stadiul pregatirilor pentru alegerile locale si candidaturile inscrise atat pentru primariile de sectoare din Bucuresti, cat si pentru municipiile resedinta de judet, transmite Mediafax.

Eugen TomacFoto: Agerpres

MP a validat candidaturile interne pentru primariile de sector din Capitala, in randul celor care se vor lupta pentru fotoliul de edil numarandu-se jurnalistul Robert Turcescu, fostul primar interimar al Capitalei Dan Stefanel Marin, dar si fosti ministri si lideri PDL, au declarat surse din MP.

Primaria Sectorului 1 va fi disputata de presedintele executiv al MP, Eugen Tomac, care si-a anuntat candidatura la Colegiul National al MP din ianuarie, si de fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu.

La primaria Sectorului 2, lupta se va duce intre consilierul general al municipiului Bucuresti Lucian Iliescu si fostul prim-vicepresedinte PDL sector 2 Catalin Militaru.

Fotoliu de primar al Sectorului 3 este dorit, in interiorul partidului fostului presedinte Traian Basescu, de fostul ministru al Dezvoltarii Regionale Cristian Petrescu si de fostul presedinte al Agentiei Domeniilor Statului Radu Cristescu.

Dan Stefanel Marin, fostul primar interimar al Capitalei, va intra in competitie pentru Primaria sectorului 4 cu Virginia Mihailovici, consilier general in cadrul Primariei Capitalei.

Jurnalistul Robert Turcescu, desi nu si-a asumat public adeziunea la MP, va candida pentru Primaria sectorului 5, unde-l va avea drept contracandidat in cursa interna pe consilierul local Daniel Nitu.

Surse din MP au declarat pentru Mediafax ca jurnalistul Robert Turcescu si-ar putea regandi candidatura si ar putea intra in competitia interna pentru Primaria sectorului 2.

In interiorul MP, pentru Primaria sectorului 6 si-au inscris candidatura fostul jurnalist Carmen Dinca si liderul MP sector 6 Stefan Enache.