Fostul ministru Gabriel Oprea, citat la DNA, s-a prezentat vineri la sediul Directiei Anticoruptie. Oprea nu a facut declaratii jurnalistilor care il asteptau la intrare,

Gabriel OpreaFoto: Guvern

UPDATE 12.05 DNA a anuntat, printr-un comunicat de presa ca a dispus efectuarea urmaririi penale fata de Oprea pentru:

- abuz în serviciu constând în folosirea resurselor umane și materiale ale MAIentru a asigura, în mod nelegal, însoțirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliției rutiere

- abuz în serviciu constând în încheierea unui protocol în baza căruia procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a beneficiat, în mod nelegal, de însoțirea deplasărilor efectuate cu echipaje ale poliției rutiere

-----

Fostul vicepremier a stat mai putin de jumatate de ora vineri la sediul DNA. La iesire a repetat declaratiile date in ultima vreme, insistand ca este "nevinovat" si ca vrea sa fie cercetat de justitia romana pentru lamurirea situatiei.

"Sunt un om care intotdeauna si-a facut datoria. Am muncit, nu mi-am luat o zi de concediu. Consider ca este nedrept. (...) Vreau sa se afle adevarul cat mai repede. Sunt nevinovat si ma voi prezenta in fata procurorilor ori de cate ori voi fi chemat", a afirmat Oprea, potrivit Agerpres.

Senatul a incuviintat miercuri cererea DNA de urmarire penala a fostului ministru de interne Gabriel Oprea, acuzat de abuz in serviciu pentru folosirea coloanei oficiale.

Potrivit DNA, Oprea se face vinovat de doua infractiuni de abuz in serviciu, una constand in folosirea resurselor umane si materiale ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru a asigura, in mod nelegal, insotirea deplasarilor efectuate in perioada in care era ministru cu echipaje ale Politiei Rutiere, iar cealalta constand in incheierea unui protocol in baza caruia procurorul general, Tiberiu Nitu, a beneficiat, in mod nelegal, de insotirea deplasarilor efectuate cu echipaje ale Politiei Rutiere.

Deschiderea anchetei de catre DNA a urmat accidentului din 20 octombrie 2015 in care politistul Bogdan Cosmin Gigina (28 de ani) de la Brigada Rutiera a Capitalei a murit dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa de pe bulevardul Stirbei Voda din Capitala, in timp ce asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Gabriel Oprea.