Partidul Social Democrat si Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei semneaza miercuri un protocol de colaborare pentru alegerile locale. Evenimentul va avea loc la ora 9,30, la Palatul Parlamentului, sala grupului PSD. Documentul va fi semnat de presedintii PSD si UNPR, Liviu Dragnea, respectiv Gabriel Oprea, si priveste colaborarea celor formatiuni in alegerile locale, votul intr-un singur tur de scrutin si candidatura pe liste comune la alegerile parlamentare din aceasta toamna, scrie Agerpres.

"Noi avem un protocol de alianta - Alianta de Centru Stanga -, impreuna cu PSD. In mod normal, nici nu trebuia sa discutam daca nu mergem pe liste comune. Am vorbit cu dl presedinte Dragnea. (...) Se prevad toate lucrurile, inclusiv numar de locuri in Parlament", a declarat, marti, Gabriel Oprea, la Senat.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, si presedintele UNPR, Gabriel Oprea, au avut o discutie si cu grupurile parlamentare pentru a stabili prevederile protocolului de colaborare, dupa cum au declarat, pentru Agerpres, surse parlamentare.

Joia trecuta, la Sinaia, liderul PSD, Liviu Dragnea, declara ca social-democratii vor propune UNPR si ALDE incheierea la nivel local de acorduri de colaborare pentru alegerile locale, el adaugand ca PSD nu va face aliante cu PNL sau PMP.

"Am decis ca vom propune UNPR un proiect de acord de colaborare care sa dea posibilitatea tuturor organizatiilor PSD si, respectiv, UNPR ca, acolo unde considera ca este eficient pentru procesul electoral si se maresc sansele de castig in alegeri, pot incheia aliante electorale in conditiile pe care le considera cele mai bune din punctul de vedere al sanselor de castig.

De asemenea, o sa propunem un astfel de acord si colegilor din ALDE. (...) Nu vom face aliante electorale cu o alta formatiune politica. (...) Nu facem nici cu PNL, nici cu PMP, nu facem aliante electorale decat ori cu UNPR, ori cu ALDE. Depinde de cum se inteleg la nivel local", declara Dragnea.