Primarul municipiului Galati, Marius Stan, a declarat, marti, ca pentru democratie si normalitate ar trebui doua tururi la alegerile locale, desi ca primar in exercitiu ar fi avantajat daca alegerile s-ar desfasura intr-un singur tur, transmite Agerpres.

"Eu o spun clar, raspicat: pentru democratie, pentru normalitate este nevoie de doua tururi, fara doar si poate, desi teoretic primarul in functie este avantajat de un tur. Eu personal, daca este cazul si semnez pentru asta, consider ca doua tururi ar fi conform unei normalitati intr-o tara. Ceea ce deranjeaza insa pe toata lumea este faptul ca nu suntem consecventi, in sensul ca actuala varianta cu un singur tur a fost votata tot de cei care vorbesc acum invers. Cand interesul le dicteaza, interesul de partid si de grup, imediat nu-ti mai place ce ai votat", a declarat, presei, primarul Marius Stan.

El a adaugat ca inconsecventa politicienilor devine o obisnuinta si nu face altceva decat sa decredibilizeze clasa politica, care si asa nu mai prezinta multa incredere in fata electoratului.

"Ideea de baza a unei legi electorale normale este de a aduce cat mai multi oameni la vot, pentru ca legitimitatea ti-o da numarul cat mai mare oameni care te-au votat", a mai afirmat Marius Stan.

Declaratia lui Stan vine practic in contradictie cu linia partidului sau, care sustine un singur tur de scrutin, alaturi de PSD.