Dupa apelul lansat pe Facebook de presedintele PNL Bucuresti, Catalin Predoiu, 23 de liberali s-au inscris in cursa interna de partid pentru desemnarea candidatilor la primariile celor 6 sectoare din Capitala. Intre acestia se numara actualul primar al Capitalei Razvan Sava (la sectorul 4), dar si deputatii Eugen Nicolaescu, Diana Tusa, Alexandru Nazare, Dan Cristian Popescu sau Ovidiu Raetchi, precum si consilieri locali, potrivit Agerpres.

Razvan SavaFoto: PMB

"Fata de ipotezele lansate in presa privind candidaturile PNL Bucuresti la primariile de sector, precizez doar atat: garantez ca nu exista niciun candidat prestabilit, niciunul care sa fie asigurat "informal" ca nu are competitie. Vom masura la jumatatea lui februarie si, plecand de la aceste masuratori, vom stabili candidatii intre 15.02 si inceputul lui martie. Inca se mai pot declara intentii de candidatura la primariile de sector la organizatiile de sector si electronic la adresa secretariat@predoiu.ro," a scris Predoiu, luni, pe Facebook.

Candidatii inscrisi:

  • Sectorul 1: Diana Tuşa (deputat), Victor Picu, Alexandru Nazare (deputat), Florin Alexandru Dumitrescu.
  • Sectorul 2: Dan Cristian Popescu (deputat), Ioana Gela Lăzăroiu, Richard Radu (consilier general) şi Adrian Neacşu (copresedintele PNL sector 2).
  • Sectorul 3: Cristian Tudorache (viceprimar), Bogdan Jansen, Eugen Nicolăescu (deputat, fost ministru al Sanatatii), Inocenţiu Voinea şi Adrian Fătu.
  • Sectorul 4:  Marius Rogin, Alexandru Ionescu, Honorius Prigoană şi Răzvan Sava (actualul primar).
  • Sectorul 5: Ovidiu Raeţchi (deputat), Dan Croitoru, Virgil Bălăceanu, Răzvan Giurcă.
  • Sectorul 6: Răzvan Mironescu şi Danil Tulugea.

In ceea ce priveste Capitala, candidatul desemnat de PNL Bucuresti, Cristian Busoi, urmeaza sa fie testat de asemenea intr-un nou sondaj, in cursul lunii februarie. Potrivit Mediafax, in acest sondaj ar urma sa fie testata si Adriana Saftoiu.