Premierul Dacian Ciolos a declarat luni ca a discutat cu primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, despre modul in care autoritatile romane ar putea sa ajute direct cetatenii Republicii Moldova, prin sustinerea unor proiecte la nivelul autoritatilor locale, scrie Agerpres.

"Am discutat cu Dorin Chirtoaca. (...) L-am invitat cand m-am intalnit cu dansul la Iasi, la aniversarea Marii Uniri, unde am avut o prima discutie informala legata de modul in care functioneaza autoritatile publice locale si despre modul cum Romania, in proiecte de colaborare cu Republica Moldova, ar putea ajuta cetatenii Republicii Moldova si direct, prin sustinerea directa a unor proiecte la nivelul autoritatilor locale. Am vrut sa am o discutie cu dansul pentru a putea valorifica experienta lui, in calitate de primar, legat de modul in care functioneaza autoritatile locale si de modul in care am putea ajuta si direct autoritatile locale", a precizat Dacian Ciolos, intr-o declaratie sustinuta la Palatul Victoria, intrebat in legatura cu discutia pe care a avut-o cu Dorin Chirtoaca la Vila Lac 1.

Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, s-a aflat luni la Vila Lac 1, unde premierul Dacian Ciolos a avut consultari cu reprezentantii partidelor pe tema modificarii legislatiei electorale. Intrebat daca a venit sa discute cu premierul, Chirtoaca a spus: "Daca reusesc, da". El a adaugat ca subiectul ar urma sa fie Republica Moldova.