Presedintele PSD, Liviu Dragnea a declarat vineri, la Brasov, ca legea darii in plata trebuie sa sprijine cetatenii aflati in incapacitatea de a-si plati creditele luate pentru achizitionarea unei locuinte, si nu dezvoltatorii imobiliari. Biroul Permanent National al PSD a mandatat o persoana pentru a purta discutii cu reprezentantii sistemului bancar si cu alte persoane interesate de acest proiect de lege, asa incat sistemul bancar sa nu fie afectat, a mai spus Dragnea.

"Avem ca obiectiv ca aceasta lege sa-i sprijine si sa-i ajute pe cetatenii romani, persoane fizice care au contractat credite pentru achizitionarea unei locuinte. Nu mai multe, nu doua, nu trei, ci un imobil pentru a locui in el. Din partea noastra a fost mandatat astazi domnul Stefan Viorel, vicepresedintele partidului si presedinte al Comisiei de buget finante, pentru a coordona din partea PSD discutiile atat cu sistemul bancar, cat si cu alte asociatii interesate de acest proiect de lege.

Nu dorim ca acest proiect de lege sa sprijine in vreun fel dezvoltatorii imobiliari, nu asta a fost obiectivul initial pe care l-am inteles noi. Mandatul domnului Stefan Viorel este ca impreuna cu reprezentantii bancilor si alte structuri interesate sa discute, sa gaseasca o solutie echilibrata, incat sistemul bancar sa nu fie afectat major, dar cetatenii romani care au avut si au probleme in continuare sa poata fi ajutati, cu exceptia celor care au gandit achizitionarea de imobile prin credite pentru scopuri comerciale sau afaceri", a spus Liviu Dragnea, intr-o conferinta de presa sustinuta la finalul Biroului National Permanent al PSD, desfasurat la Brasov, potrivit Agerpres.

Presedintele Klaus Iohannis a cerut pe 18 decembrie 2015 Parlamentului reexaminarea legii privind darea in plata a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor asumate prin credite, argumentand ca actul normativ risca sa creeze dificultati.

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, la inceputul lunii ianuarie, la Sinaia, ca luna aprilie este "un termen cat se poate de realist" pentru publicarea in Monitorul Oficial a Legii darii in plata, o comisie formata din factorii decidenti urmand sa "ajusteze" unele aspecte.

Pe de alta parte, Dragnea a spus vineri ca ca nu este de acord cu infiintarea unor comisii speciale sau subcomisii pentru discutarea acestui proiect de lege, iar comisiile de specialitate ale Parlamentului trebuie sa isi faca treaba.

Deputatul PNL Daniel Zamfir, initiatorul legii, a depus, marti, la Senat amendamente la legea darii in plata, care stipuleaza ca de prevederile actului normativ beneficiaza doar cei care au facut imprumuturi sa isi cumpere o locuinta sau un teren pentru o casa.

Citeste mai multe: Document Cele 5 amendamente ale initiatorului legii darii in plata