Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri ca premierul Dacian Ciolos nu se mai poate gandi la initierea unei Ordonante de Urgenta sau a unui proiect de lege pentru alegerile locale in doua tururi de scrutin, avand in vedere ca majoritatea partidelor, adica PSD, UNPR, ALDE si UDMR s-au declarat impotriva acestei modificari a legislatiei, propusa de PNL.

Liviu DragneaFoto: HotNews / Dan Popescu

"Astazi suntem in urmatoarea situatie: PSD, UNPR, ALDE si UDMR au anuntat ca nu sunt de acord cu modificarea legii alegerilor locale. Nu stiu daca dl Prim-Minsitru dacian ciolo se mai poate gandi ca are rost sa initieze o OUG sau un proiect de lege daca majoritatea nu il sustine", a afirmat Dragnea.

"Nu suntem de acord sa apara acest precedent foarte periculos. Inainte de alegerile parlamentare ne putem trezi ca vor sa modifice si legea alegerilor parlamentare. Premierul s-a angajat ca unul dintre obiectivle guvernului sau este sa organizeze alegerile in mod corect si nepartinitor" a completat el, dupa sedinta Biroului Permanent al PSD. "Daca va organiza consultari, vom merge la consultari, sa spunem si direct."

Declaratia a fost facuta dupa ce Dragnea a amenintat ca PSD va boicota alegerile daca se modifica legea alegerilor locale.