Ministrul Justitiei are 700 de motive sa inceapa procedura de revocare a procurorului general si sa trimita propunerea la presedintele Iohannis, care are tot 700 motive sa il revoce rapid pe Tiberiu Nitu, considera europarlamentarul Monica Macovei, fost ministru al Justitiei.

Monica MacoveiFoto: Parlamentul European

Monica Macovei subliniaza ca "Astazi, in ziua publicarii MCV, mai exista un motiv: toti procurorii care au reusit ani de zile sa contribuie la un raport MCV pozitiv, prin activitatea lor apreciata de Comisia Europeana, merita sa fie reprezentati la varf de un Procuror general integru, nu de un procuror care bate palma cu politicienii pentru a incalca legea."

"Potrivit informatiilor aparute in presa, Tiberiu Nitu a beneficiat ilegal de coloana oficiala in aproximativ 700 de deplasari. Legea nu-i permite asa ceva, iar buna reputatie si integritatea pe care trebuie sa le aiba procurorul general au fost definitiv distruse de aceste ilegalitati. Ministrul Justitiei are 700 de motive sa inceapa procedura de revocare a procurorului general si sa trimita propunerea la presedintele Iohannis, care are tot 700 motive sa il revoce rapid pe Tiberiu Nitu", incheie Monica Macovei.

Gabriel Oprea, fost vicepremier si fost ministru de Interne, este acuzat de procurorii DNA ca ar fi incheiat un protocol in baza caruia procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Tiberiu Nitu, a beneficiat de insotirea deplasarilor efectuate cu echipaje ale politiei rutiere, primind astfel "un folos necuvenit".