Europarlamentarul Monica Macovei, fost ministru al Justitiei, cere demisia procurorului general, pe care o considera "absolut necesara", sau revocarea acestuia din functie, dupa ce numele lui Tiberiu Nitu apare in referatul procurorilor DNA, in dosarul in care Directia Nationala Anticoruptie a cerut, luni, Parlamentului, incuviintarea urmaririi penale a fostului vicepremier si ministru de Interne Gabriel Oprea. " de la a face declaratii si de la solutionarea cererii DNA privind efectuarea urmaririi penale fata de fostul ministru Gabriel Oprea nu este suficienta si nu este o solutie. Tiberiu Nitu trebuie sa demisioneze pentru ca nu mai poate conduce si reprezenta procurorii din Romania, cat timp numele lui este prezent intr-un dosar DNA ca fiind beneficiarul unui , adica a incalcat legea", afirma Monica Macovei.

Monica MacoveiFoto: Parlamentul European

"Daca domnul Nitu nu intelege gravitatea situatiei si nu isi da demisia, atunci ii solicit ministrului Justitiei sa declanseze procedura de revocare din functie, potrivit legii, iar presedintele Iohannis sa o finalizeze cu decizie de revocare", mai spune Monica Macovei.

Gabriel Oprea este acuzat de procurorii DNA ca ar fi incheiat un protocol in baza caruia procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Tiberiu Nitu, a beneficiat de insotirea deplasarilor efectuate cu echipaje ale politiei rutiere, primind astfel "un folos necuvenit".