PSD si-a stabilit moto-ul si strategia pentru alegerile locale: "Vrem schimbare. PSD iti da puterea" a fost sloganul prezentat de filiala Neamt cu ocazia reuniunii Comitetului Executiv National care a avut loc saptamana trecuta in Piatra Neamt, iar acesta a fost adoptat de intreg partidul. Sloganul are ca fundal, pe pagina de internet a filialei, o fotografie neatribuita care infatiseaza ceea ce pare a fi un protestatar cu o masca de gaze in timpul unei manifestatii.

UPDATE 23.00 Autorii imaginii, JustMarshal, ne-au semnalat pe adresa redactiei ca fotografia le apartine si folosirea ei incalca drepturile de autor, astfel ca am indepartat-o. Fotografia fusese luata de pe site-ul PSD Piatra Neamt, unde nu se preciza autorul. Ulterior, fotografia a fost scoasa si de pe acest site.

Interesant este ca aceasta imagine ilustreaza un clip al unei piese intitulata chiar "Vrem schimbare", sloganul folosit de PSD.

"Am aprobat astazi un proiect important, initiat de PSD Neamt, care vine in continuarea hotararilor adoptate la Congresul PSD. Este vorba de deschiderea partidului catre societate, catre oameni, modalitatea prin care vrem sa construim listele la alegerile locale din iunie. Vom initia actiuni, la Neamt e deja un proiect pilot, prin care cetatenii vor putea propune, din comunitate, oameni care nu sunt membri si pe care vor sa ii vada in Consiliul Local. Sunt multi oameni care au initiativa si au notorietate, au foarte multa experienta, idei si ar putea reprezenta un plus pentru comunitate" a spus Dragnea la finalul sedintei CEx.

Cum isi motiveaza filiala Neamt aceasta campanie, intr-un articol publicat pe 21 ianuarie:

"Si haideti sa clarificam lucrurile in pivinta logo-ului care i-a deranjat pe unii: cert este ca electoratul are puterea; iar puterea lui este cea de a alege prin vot. Da, dar puterea lui nu e deplina, deoarece si partidele au puterea lor: aceea de intocmi listele de candidati. Prin urmare puterea electoratului este limitata, el are puterea sa-i aleaga doar pe cei pe care partidul ii propune" scrie pe pagina sa PSD Piatra Neamt.