Deputatul Bogdan Diaconu, ales duminica in functia de presedinte al Partidului Romania Unita, la primul congres al formatiunii, tinut la Romexpo, a anuntat ca va candida pentru postul de primar general al Bucurestiului si ca partidul sau va merge singur la alegeri, potrivit Mediafax.

"Partidul Romania Unita va merge singur in alegerile locale si generale din 2016 pentru ca noi ne-am nascut ca alternativa la clasa politica din ultimii 26 de ani si dorim schimbarea totala a vechilor modalitati de a face politica. Asadar nu avem cum sa ne asociem pentru alegeri cu alte partide care au dovedit deja ca sunt doar niste gasti de interese impotiva carora noi am declansat o campanie de purificare a scenei publice. (...) In acest sens, mi-am anuntat in cadrul congresului de astazi si candidatura la primaria generala Bucuresti, pentru ca bucurestenii merita o capitala adevarata. Toti ne-am saturat de mizeria, de banii aruncati aiurea si de traficul infernal din Bucuresti", a declarat Bogdan Diaconu pentru Mediafax.

Primul congres al Partidului Romania Unita, la care au fost anuntati in jur de 600 de delegati, a inceput cu imnul Romaniei si cu rugaciunea Tatal nostru, spusa de un preot. Liderii PRU le-au propus membrilor de partid aflati in sala sa faca intruniri la ei acasa temporar, pana se rezolva problema sediilor in teritoriu, pentru a convinge alti oameni sa se alature miscarii "nationaliste iluminate". De asemenea, delegatii au fost indemnati sa nu se teama de eticheta "traseist politic" si sa aduca "oameni valorosi" in partid, indiferent de unde vin ei.

La evenimentul de duminica a fost anuntata si crearea "Patrulei lui Vlad Tepes", liderul partidului prezentand sase tineri in uniforme. "De acesti tineri, de organizarea lor, de sfatuirea lor se va ocupa, din partea Biroului Permanent al PRU, colegul nostru, campionul nostru, Daniel Ghita", a mai spus Bogdan Diaconu.

"Daca statul roman nu ne apara, ne vom apara singuri, trebuie sa dam un semnal ca Romania nu este sat fara caini, in care oricine urla mai tare sau se ia de cei slabi si neajutorati are castig de cauza", a sustinut la randul sau, Ghita.

Sportivul si-a motivat decizia de a se implica in organizarea Patrulei lui Vlad Tepes prin dezamagirea simtita in urma protestelor la care a participat si "nu s-a schimbat nimic".

In ceea ce priveste programul de guvernare al partidului, "Programul Tepes pentru Romania romanilor", acesta contine noua masuri prin care partidul vrea sa "pedepseasca batjocorirea demnitatii nationale a romanilor si furtul din avutia publica".

PRU vrea sa nationalizeze resursele naturale in cazul in care companiile din domeniu nu sunt de acord cu cresterea redeventelor si a taxelor de exploatare. De asemenea, PRU intentioneaza sa interzica vanzarea terenurilor catre straini si sa opreasca defrisarile.

Partidul promite, printre altele, majorarea pedepselor pentru viol si pedofilie la 25 de ani de inchisoare, iar pentru coruptie, inchisoare pe viata si confiscarea totala si extinsa a averii. Cei care aduc atingere simbolurilor nationale sau incita la separatism etnic vor fi pedepsiti penal, iar daca sunt cetateni straini, vor fi expulzati.

Partidul lui Bogdan Diaconu promite ca sub guvernarea sa vor fi doar noua ministere si 300 de parlamentari si vor fi angajati 50.000 de soldati si ca va lupta "prin toate mijloacele" pentru unirea Basarabiei cu Romania.