Fostul presedinte Traian Basescu, lider al Miscarii Populare (MP), a declarat ca PSD si PNL, cele doua partide mari din Parlament, trebuie sa se puna de acord daca doresc revenirea la sistemul cu doua tururi de scrutin la alegerile locale, trasnmite Agerpres.

Traian BasescuFoto: Hotnews

"Aici este un soi de fariseism. Ei impreuna au votat alegerile dintr-un singur tur. PNL-ul stie ca PSD-ul care detine majoritatea in Parlament introduce motiune imediat lui Ciolos daca nu respecta intelegerea. Ori Ciolos spune foarte corect: 'Doamna Gorghiu, mergi si te intelege cu Dragnea si, daca voi va intelegeti ca vreti din doua tururi de scrutin - eu cand am venit il aveati intr-un singur tur - voi ati cerut presedintelui Iohannis promulgarea legii intr-un singur tur. Acum v-ati dat seama ca nu puteti scoate primar la Bucuresti si vreti din doua tururi. Intelegeti-va voi, partidele parlamentare - si nu toate - liberalii si socialistii. Daca va intelegeti, eu maine emit ordonanta de urgenta. Dar nu ma puneti in situatia sa fragilizez Guvernul care poate primi o motiune de cenzura pentru ca voi v-ati razgandit'", a comentat Basescu duminica, la Conferinta Romanilor de Pretutindeni la Palatul Parlamentului.

Fostul sef al statului a reamintit ca "la momentul la care Ciolos a depus primul program, in program era revenirea la votul in doua tururi".

"L-am avut, l-am vazut la partid toti. Cand a depus al doilea program, a disparut pentru ca exact acele doua partide mari i-au cerut sa scoata alegerile in doua tururi. Deci lui Ciolos degeaba ii dam cu tigaia in cap ca el e pe o intelegere politica. A gasit o situatie. Trebuie cele doua partide care pot face sa cada Guvernul sa se inteleaga intre ele", a mai subliniat Basescu.