Premierul Dacian Ciolos a declarat, duminica, in discursul sustinut la manifestarea de la Iasi, ca Romania este alaturi de Republica Moldova, iar guvernul de la Bucuresti reconfirma sprijinul pentru aspiratiile cetatenilor acestei tari, transmite Agerpres.

"Fratii de peste Prut trec prin profunde provocari sociale si politice. Suntem alaturi de ei in aceasta perioada si le reconfirm sprijin pe care Guvernul il acorda aspiratiilor cetatenilor Republicii Moldova pentru o societate care sa respecte adevaratele valori civice si europene", a spus Ciolos.

De asemenea, el a afirmat ca Guvernul pe care il conduce va valorifica ideea unirii.

"In fiecare an, venim de 24 Ianuarie la Iasi, pentru a evoca primul pas important in devenirea Romaniei moderne. Ideea sub care se desfasoara aceasta sarbatoare este unire, o idee nobila atunci, utila si generoasa si acum. Unirea a facut ca Principatele Romane de acum 157 de ani sa prinda forta in jurul unui proiect de tara. La un proiect de tara, pe alte coordonate, pornind de la alte premise, lucram si acum. Guvernul pe care il conduc isi propune sa valorifice generoasa idee a unirii, in jurul unor principii generale si obiective larg impartasite", a mentionat premierul Ciolos.

Primul ministru a mai spus ca a invatat din lectia istoriei ca "atunci cand reusim sa gasim obiective comune si sa lucram in spiritul valorilor, putem sa fim un stat demn si sigur pe sine" si ca in Romania pot fi depasite "diferentele inerente intre partide".

Premierul Dacian Ciolos participa duminica, la Iasi, la manifestarile organizate cu prijelul implinirii a 157 de ani de la Unirea Principatelor.

Cateva mii de cetateni s-au adunat in Piata Unirii din Iasi pentru a asista la spectacolul folcloric, parada militara sau pentru a se prinde in Hora Unirii ori pentru a asculta discursurile politicienilor sau pentru a privi cum acestia depun coroane de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.