Partidul National Liberal va merge singur in campania pentru alegerile locale, a declarat, sambata, in cadrul unei conferinte de presa, co-presedintele PNL Alina Gorghiu, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cei doi copresedinti ai PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, au fost intrebati daca in campania electorala de la Iasi liberalii vor face aliante electorale, dar au respins aceasta posibilitate. Mai mult, Alina Gorghiu a afirmat ca PNL nu va face nicio alianta la nivel national.

"Vom castiga alegerile singuri. Nu avem nevoie pentru Primarie de nicio alianta pre-electorala sau electorala cu nimeni. PNL, in aceasta campanie, merge singur. Nu numai la Iasi, peste tot, la nivel national", a spus Alina Gorghiu.

In cadrul aceleiasi conferinte, Gorghiu a afirmat ca a venit la Iasi pentru a sprijini echipa judeteana care va demonstra ca rezultatele de la prezidentialele din 2014 nu au fost intamplatoare.

"Atunci iesenii au ales un anumit profil de candidat, profil pe care Marius (Bodea-nr.) il are. Nu degeaba i-am spus la ultima vizita in Iasi 'micul Iohannis', pentru ca eu chiar cred ca este cel mai potrivit sa candideze la Primaria Iasiului, spre deosebire de contracandidatul sau, care, din pacate, de 12 ani ii tine isonul domnului Nichita si nu a facut nimic altceva decat sa vina cu un aer toxic pentru tot ceea ce inseamna administratie locala", a spus Alina Ghorghiu.

Potrivit Alinei Gorghiu, municipiul Iasi a fost izolat de foarte multa vreme de orice idee legata de modernizare, de dezvoltare, motiv pentru care seful Aeroportului Iasi, Marius Bodea, candidatul PNL la Primaria Iasi, este singurul exemplu care poate demonstra ca municipiul resedinta poate fi "o poarta pentru tot ce inseamna Moldova".

"Pentru PNL, pentru mine personal, castigarea primariei Iasi este cel mai important lucru dupa castigarea Bucurestiului. Este o miza a PNL, e o miza personala, pe care o luam cat se poate de in serios", a mai spus Gorghiu.

Ea a reamintit ca, desi pana acum guvernarea PSD a facut multe promisiuni electorale referitoare la autostrada Iasi-Targu Mures si spitalul regional, nu a realizat nimic.

La randul sau, copresedintele PNL Vasile Blaga a subliniat importanta Iasiului pentru istoria recenta a liberalilor dar si pentru alegerile din 2016.

"Am inceput precampania electorala pentru alegerile locale din 2016 cu Moldova. Ieri si azi am fost in Galati, unde am lansat cei 65 candidati ai nostri pentru primarii, inclusiv Primaria Galatiului. Noi consideram ca Moldova nu mai este monopolul absolut al PSD-ului, la fel ca si Oltenia. S-au comportat cum nu trebuie cu aceste provincii mari, le-au considerat pur si simplu bazine de vot neconditionat ale ale stangii, iar felul cum au administrat aceste zone le vedeti cu totii", a spus Blaga.

Cei doi copresedinti vor lua parte, duminica dimineata, la lansarea a 50 de candidati PNL pentru alegerile locale din 2016. De asemenea, vor lua parte la evenimentele organizate de autoritatile locale in Piata Unirii, pentru a marca 157 de ani de la infaptuirea Unirii Moldovei cu Tara Romaneasca.