Judecatoria sectorului 5 a admis joi cererea de acordare a personalitatii juridice Asociatiei "Black Sea Regional Cooperation Projects 2020", infiintata si condusa de fostul premier Victor Ponta, potrivit Agerpres.

Victor Ponta (foto arhiva)Foto: Agerpres

"Admite cererea formulata de Asociatia Black Sea Regional Cooperation Projects 2020. Dispune inscrierea ca persoana juridica in registrul special al instantei a asociatiei cu denumirea Asociatia Black Sea Regional Cooperation Projects 2020. Cu apel care se depune la Judecatoria sector 5 Bucuresti in 5 zile de la pronuntare pentru petenta si de la comunicare pentru Ministerul Public", se arata in decizia luata de judecatori.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a facut vineri, pe 15 ianuarie, primele declaratii cu privire la fundatie, iar luni Dragnea si Ponta au avut o intalnire scurta la sediul partidului.

"Ramane sa ne vedem din nou saptamana viitoare. In mare, nu pleaca din PSD Victor Ponta, nu isi face alt partid Victor Ponta. Fundatia pe care a infiintat-o este o actiune a lui, in care eu il sprijin. Il ajut cu tot ce pot, in limitele legii si in limitele bunului simt. In primul rand, il sprijin moral, adica il incurajez sa mearga mai departe cu aceasta fundatie", a precizat atunci Dragnea.

Liderul PSD a adaugat ca "orice coleg e liber sa se alature fundatiei, cu o singura conditie: sa nu afecteze activitatea pe care trebuie sa o aiba in partid". "PSD, in 2016, este conectat la foarte multe actiun", a spus Dragnea.

Potrivit acestuia, fundatia "de care s-a tot vorbit atat" este o structura care va avea foarte multa activitate externa si, afirma el, este firesc ca Victor Ponta sa plece din tara mai des. "Pleaca intr-o actiune care este importanta", a sustinut Dragnea.