Investirea noului Guvern al Republicii Moldova este un pas inainte in directia consolidarii stabilitatii politice in statul vecin, considera guvernul Romaniei intr-un comunicat dat publicitatii. Guvernantii romani spera ca noul Executiv de la Chisinau va reconfirma un angajament pro-european solid si credibil, care sa conduca la aplicarea cuprinzatoare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeana, aprofundarea serioasa a reformelor, precum si la consolidarea statului de drept si a stabilitatii macroeconomice in beneficiul tuturor cetatenilor.

Totodata, formarea Guvernului creeaza cadrul necesar pentru abordarea decisiva, fara ragaz, a provocarilor interne acumulate in ultima perioada, in intampinarea asteptarilor tuturor cetatenilor Republicii Moldova. Romania reconfirma deschiderea deplina pentru dezvoltarea Parteneriatului Strategic bilateral si accelerarea proiectelor de cooperare in curs, care au ca beneficiari principali cetatenii Republicii Moldova.

De asemenea, Romania reafirma vointa de a sustine toate eforturile avute in vedere de autoritatile de la Chisinau pentru implementarea agendei europene si de reforme.