Copresedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat luni ca PNL ia in calcul schimbarea lui Calin Popescu Tariceanu de la conducerea Senatului, fara a detalia cum s-ar putea produce acest lucru.

"Au fost discutii, ne-au cautat de la ALDE, pe toate palierele, colegi din Parlament. Nu exista niciun fel de plan al PNL de a face vreo alianta electorala, politica cu acest partid. Dimpotriva, eu am sa discut cu colegii nostri din comisia de unificare sa vedem procedural, desi nu avem voturile, cum putem sa ne gandim la inlocuirea domnului Tariceanu din functia de presedinte al Senatului, pentru ca vad ca PSD se tot fastaceste sa faca acest lucru, desi sunt singurii care au majoritatea in Senat si ar putea sa o faca fara ezitari. Sa vedem vedem, atunci, domnul Dragnea ce va face", a declarat Alina Gorghiu.

  • In acest moment, matematica in Senat arata astfel: PSD - 60 senatori, UNPR - 21, PNL - 58, ALDE - 13, UDMR - 8. Majoritatea este de 84. 

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminica seara, la Antena 3, ca exista nemultumiri in partid cu privire la Calin Popescu Tariceanu, unii colegi acuzand ca acesta ar negocia "pe ascuns" cu PNL, iar situatia acestuia la sefia Senatului va fi discuata de PSD la finalul lunii ianuarie, potrivit Mediafax.

Solicitat sa comenteze motivele pentru care PSD vrea sa il schimbe din functie pe Tariceanu, Dragnea a negat ca se poarta discutii in acest moment cu privire la "debarcarea" sefului Senatului, insa a recunoscut ca exista nemultumiri.

"Era o oarecare nervozitate in grupul senatorial PSD spre finalul sesiunii parlamentare, din cauza unor declaratii ale domnului Calin Popescu Tariceanu, atitudini, afirmatii. O sa discutam cu grupurile in ultima saptamana din ianuarie si o sa luam in discutie si asta. Colegii mei spuneau ca exista anumiti membri ALDE, poate chiar dumnealui, care negociaza in ascuns cu PNL sau neoficial. (...) Pe de o parte, negociaza cu PNL, iar pe de alta parte critica Guvernul si PNL si fac pe singurii din opozitie si asta a deranjat foarte mult", a spus liderul PSD.

Intrebat cum comenteaza aceste afirmatii, Tariceanu a raspuns ca prefera sa nu comenteze "supozitii".

In schimb, in ceea ce priveste eventuale nemultumiri in randul PSD, Calin Popescu Tariceanu a precizat ca "daca dl Dragnea doreste, putem sa discutam direct, deschis".

"Exista un regulament foarte clar este valabil si respectat. Nu fac alte comentarii. Am spus si in trecut ca am avut discutii cu membrii PNL nemultumiti de PNL. Nu vizau o alianta", a sustinut Tariceanu.

Acesta a mentionat ca ALDE intentioneaza sa mearga singur la alegerile din acest an si nu crede ca "este o ruptura in colaborarea cu PSD".