Victor Ponta va candida la alegerile parlamentare pe listele PSD, la Gorj, si nu doreste sa se lanseze in cursa pentru primaria Bucurestiului, a declarat luni presedintele social-democratilor, Liviu Dragnea, dupa ce a avut o discutie cu fostul prim ministru.

"Va candida pe listele PSD la Gorj", a spus Dragnea, care a precizat ca fundatia care va fi lansata de Victor Ponta va presupune "foarte multa activitate externa" astfel incat "e firesc sa plece din tara mai des".

"Il incurajez sa mearga mai departe cu acesta fundatie", a continuat seful PSD, cu o singura conditie - "sa nu afecteze activitatea pe care trebuie sa o aiba in partid".

Aceasta fundatie "nu are niciun fel de legatura cu partidul", "nu este si nu va fi un vehicul politic", a mai spus Liviu Dragnea.

Acesta a precizat ca Victor Ponta l-a sunat in curusul diminetii pentru a-l anunta ca va intarzia la intalnirea de la sediul PSD, deoarece avea o intalnire cu Gabriel Oprea, liderul UNPR.

"A fost sunat de dl Oprea si nu avea cum sa refuze. M-a sunat sa spuna ca va intarzia", a precizat el, la intrebarile presei.

In ceea ce priveste o candidatura comuna cu UNPR, Dragnea a spus ca "sunt unii colegi, presedinti de organizatii judetene, care ar agrea aceasta candidatura comuna, altii nu".