Primarul municipiului Galati, Marius Stan, a declarat duminica, pentru Agerpres, ca va candida pentru un nou mandat, infirmand zvonurile care au circulat in ultima vreme privind renuntarea la o noua candidatura.

Probleme pentru Marius StanFoto: AGERPRES

Actualul primar a spus ca va candida din partea UNPR, dar nu a exclus si variantele de a fi candidatul unor aliante politice care s-ar putea forma pentru alegerile locale.

"Nu ma cramponez de aceasta functie, asa cum au facut altii, si nu mi-o doresc obsesiv, asa cum si-o doresc altii. Ce mi se poate intampla daca voi candida doar din partea UNPR? Pot sa pierd alegerile. Nicio problema, ma intorc la ceea ce inca stiu sa fac foarte bine. La fotbal. Am deja oferta de 5.000 de euro pe luna, ca presedinte de club la o echipa onorabila. Viata merge inainte", a declarat Stan.

Acesta a mai spus ca nu este de acord cu o campanie electorala de 'catifea', asa cum propun unii dintre candidati.

"Am multe lucruri de spus si multe de dovedit. Am dovezi despre cine si de ce s-a pus frana dezvoltarii orasului. Va veni vremea sa raspunda. Va fi o campanie cu multe dezvaluiri", a afirmat Stan.

Marius Stan a castigat alegerile din 2012 pe listele USL din partea PNL. In 2014, a profitat de prevederile Ordonantei 55 privind migratia alesilor locali si s-a inscris in UNPR.

Pana in prezent, si-au mai anuntat candidatura pentru functia de primar fostul viceprimar PSD, Nicusor Ciumacenco, din partea PNL, directorul Serviciului public Ecosal, Ionut Pucheanu, din partea PSD, si fostul consilier local PDL, Catalin Cristache, din partea Miscarii Populare.