Colegiul National al Miscarii Populare, intrunit sambata, a validat 210 de candidati pentru alegerile locale, a declarat presedinte executiv Eugen Tomac, care a precizat ca nu s-a discutat despre Primaria Capitalei, transmite Agerpres.

Eugen Tomac la congresul PMPFoto: Hotnews

El a afirmat ca obiectivul MP este sa castige cat mai multe primarii si sa obtina un vot politic "foarte bun" la consiliile locale.

"Am luat act de dorinta de a candida a celor 210 membri ai Miscarii Populare in orase si municipii, din 320, 210 au fost validati de partid pentru a intra in competitie. Este un an important, Miscarea Populara este hotarata sa faca istorie anul acesta si sunt convins ca vor obtine rezultate exceptionale candidatii nostri, foarte multi tineri, care pentru prima data intra in competitia electorala", a spus Tomac.

El a anuntat ca despre candidatii la Primaria Capitalei se va discuta in perioada urmatoare.

Tomac a precizat va candida la Primaria sectorului 1. "Eu voi candida, asa cum mi-au propus colegii si am acceptat, pentru ca cred ca pot face ceva pentru Bucuresti si sunt onorat de acest lucru sa fiu candidatul Miscarii Populare la sectorul 1", a declarat presedintele executiv al MP.

El a salutat totodata inscrierea in MP a lui Stefanel Dan Marin, fost membru UNPR. "Ma bucur ca un om cu experienta, fost primar general interimar al Capitalei, s-a alaturat astazi Miscarii Populare. (...) Sunt bine-veniti toti oamenii cu experienta si de buna-credinta. Sunt convins ca si domnia sa se va regasi in echipa noastra la Bucuresti", a afirmat Tomac.

Lista candidatilor PMP in marile orase (cu exceptia Bucurestiului):

Adrian Gurzău – Cluj-Napoca

Claudiu Palaz – Constanța

Gelu Vișan – Craiova

Petru Movilă – Iași

Cătălina Bozianu – Ploiești

Clement Negruț – Alba Iulia

Cătălin Bulf – Pitești

Scripăț Constantin – Bacău

Ionuț Simionca – Bistrița-Năsăud

Țîbuleac Mihai – Botoșani

Botea Viorel – Brăila

Petre Leonard Florin – Oltenița

Paul Briceag – Târgoviște

Cătălin Cristache – Galați

Slabciu Aurel – Motru

Mihaela Brate – Deva

Talpoș Ioan Iustin – Baia Mare

Dobrotă Gabriela – Drobeta Turnu Severin

Andronache Marian – Suceava

Ervin Zelech – Alexandria