Unul dintre conturile principale ale PSD, cel de la sediul central al partidului, este blocat in urma unei popriri in valoare de peste 55.000 de euro, impusa de Primaria Capitalei, pentru datorii de la lansarea lui Victor Ponta de pe Arena Nationala, din 2014, potrivit unor surse social-democrate, citate de Mediafax.

Imagine de la lansarea candidaturii lui Victor Ponta pe Arena NationalaFoto: Facebook/ Victor Ponta

UPDATE 13.13 Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat sambata ca, pana la sfarsitul acestei luni, vor fi achitate toate cotizatiile restante de catre membrii partidului, pentru deblocarea conturilor, transmite Agerpres Potrivit acestuia, daca toti membrii de partid isi platesc cotizatia, PSD nu mai poate avea probleme financiare.

Conform surselor citate de Mediafax, PSD are o datorie de peste 55.000 de euro la Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti, din subordinea Primariei Capitalei. Administratia este cea care a inchiriat social-democratilor Arena Nationala in anul 2014, pentru lansarea candidaturii lui Victor Ponta la alegerile prezidentiale.

In acest moment, PSD nu poate folosi acest cont pentru niciun fel de operatiuni, insa, potrivit unor surse social-democrate, suma nu este greu de acoperit.

De altfel, liderii PSD au inceput deja un plan pentru strangerea banilor, in special din cotizatiile membrilor. Incasarile din aceasta sursa au crescut in ultima perioada, iar social-democratii au impus tuturor candidatilor la alegerile locale si parlamentare din 2016 sa aiba cotizatiile la zi pentru a fi eligibili.

Aceasta situatie este cunoscuta in PSD de la finalul anului trecut, insa pana in acest moment datoria nu a putut fi platita.

La mijlocul lunii decembrie, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca lansarea candidaturii la prezidentiale din 2014 a lui Victor Ponta nu a fost platita de catre PSD, confirmand informatiile pe aceasta tema aparute in presa si adaugand ca partidul va strange banii necesari pentru a se achita de aceasta datorie.