Presedintele PSD Liviu Dragnea a facut vineri primele declaratii cu privire la fundatia pe care si-o infiinteaza Victor Ponta si a negat informatiile potrivit carora ar fi deranjat de aceasta. Dragnea le-a raspuns jurnalistilor spunand ca acest subiect nu exista si ca, dimpotriva, el il incurajeaza pe Victor Ponta, cu care a vorbit mult in ultima saptamana.

Liviu DragneaFoto: psd.ro

Declaratiile au fost facute la Piatra Neamt, unde sambata urmeaza sa aiba loc primele sedinte ale forurilor de conducere ale partidului - Biroul Permanent si Comitetul Executiv National - din acest an.

Cum raspunde Dragnea:

"Nu, cu riscul sa va dezamagesc. Am comunicat foarte mult in aceasta sapt cu Victor Ponta. S-a plecat de la o stire, nu avem niciun fel de problema cu fundatia pe care si-o infiinteaza Victor Ponta, eu il incurajez, nu poate sa faca decat bine. Are multa experienta acumulata. Sub nicio forma nu am luat in discutie asa ceva. Am asteptat sa isi dea cu parerea toti specialistii. Nu exista acest subiect. Am relatii de prietenie cu Victor, asa cum am avut inainte.

Am discutat daca poate veni la Comitetul Executiv National maine, nu poate veni, dar o sa incepem sa ne vedem din ce in ce mai mult.

Nu exista nici in partid, nici la nivelul conducerii vreo reactie negativa cu privire la acest proiect."

Vor putea social-democratii sa faca parte din aceasta fundatie?

"Dar sunt deja social democrati care fac parte. Noi sprijinm societateaa civila, ce sa avem impotriva acestei fundatii? Am glumit cu el, sper sa nu se supere ca dau in vileag, ca daca ar avea o functie de presedinte executiv poate m-as duce. Nu ma inscriu in fundatie, dar doresc sa fiu prezent atunci cand o lanseaza, o sa fiu langa el" a mai spus Dragnea.

Decizia de înregistrare a Asociaţiei Black Sea Regional Cooperation Projects 2020 a fostului prim-ministru Victor Ponta a fost amânată pana pe 21 ianuarie de Judecatoria sectorului 5, potrivit Digi 24. Fundația vrea să implice România în proiecte regionale și internaționale, spun surse apropiate fundatiei.

Daniel Constantin, vicepreședintele fundației, a atras atenția că în ultimii ani, România a fost evitată de mari proiecte de investiție, iar acum țara noastră are ocazia să își dezvolte potențialul prin fundația fostului premier.

Lamuririle facute de Dragnea vin in contextul in care au exista voci din PSD care au declarat ca liderul partidului le-a interzis social-democratilor sa se inscrie in fundatie.

Despre alianta cu UNPR:

"Am discutat pana acum cu 10 organizatii, continuam discutiile. in urm doua sapt sa vorbeasca toti liderii de organizatii cu membrii, cand ne vom intalni la sfarsitul lunii ianuarie sa vina fiecare cu pozitia clara a judetului. Maine nu se transeaza, nu va fi pe ordinea de zi o hotarare privind alianta. Discutiile continua, sunt multe nuante" a raspuns Dragnea, intrebat daca se va decide maine daca PSD va candida impreuna cu UNPR sau separat.

Dragnea: Nu exista o discutie pentru schimbarea lui Tariceanu de la conducerea Senatului, exista nemultumiri

Liderul PSD a fost intrebat daca se va lua o decizie in privinta relatiei cu Calin Popescu Tariceanu, in contextul unor informatii potrivit carora o parte a senatorilor PSD ar dori schimbarea acestuia din fruntea Senatului.

"Am avut o intalnire cu dl Calin Popescu Tariceanu luni la sediul PSD. Vom prezenta care este pozitia noastra la nivelul grupurilor la sfarsitul lunii. Nu exista in acest moment o discutie privind schimbarea dlui Tariceanu, in prezent exista o oarecare nemultumire la nivelul grupului nostru senatorial" a raspuns Dragnea, fara a preciza la ce nemultumiri se refera.