Primarul independent al Sucevei, Ion Lungu, a declarat presei, miercuri, ca doreste sa se intoarca in PNL, dupa ce, saptamana trecuta, liderul judetean al acestui partid, senatorul Gheorghe Flutur, a afirmat ca edilul este "un oportunist, un om cu care nu se poate face echipa", transmite Agerpres.

"Visul meu e sa ma intorc in PNL", a spus Lungu, care a anuntat recent ca va candida pentru un nou mandat la Primaria Sucevei, in vara acestui an.

Referindu-se la declaratiile liderului liberal sucevean, Lungu a spus ca este o situatie "destul de jenanta", dar nu este suparat pe Flutur sau pe PNL.

Lungu a afirmat ca se va intoarce in PNL atunci cand va exista "conjunctura potrivita", fiind convins ca o va face, mai devreme sau mai tarziu, pentru ca isi doreste sa iasa din politica din PNL, partid cu care si-a inceput cariera politica.

Lungu a fost ales primar in 2004 din partea PNL, iar in 2007 a devenit presedinte al organizatiei judetene PNL Suceava, dupa ce echipa condusa de Gheorghe Flutur a parasit formatiunea si a infiintat PLD, partid ce a fuzionat ulterior cu PD, rezultand PDL.

Lungu a parasit PNL chiar inaintea alegerilor locale din 2008 si s-a alaturat PDL.

Sustinut de echipa PDL a lui Flutur, Lungu a castigat alegerile din 2008 cu 71% din voturi.

El a devenit presedinte al organizatiei municipale PDL Suceava si vicepresedinte al organizatiei judetene a PDL, fiind reales primar in 2012, la limita in fata candidatului USL.

Dupa scrutinul din 2012, Lungu a spus ca renunta la activitatea politica din PDL, iar in septembrie 2014 si-a anuntat independenta politica, in baza ordonantei Dragnea.