Premierul Dacian Ciolos va efectua o vizita in Franta, pe 20 si 21 ianuarie, unde va avea un dejun de lucru cu presedintele Francois Hollande, cu premierul Manuel Valls, precum si intalniri cu presedintele Senatului, cu presedintele Adunarii Nationale, cu studenti romani si oameni de afaceri francezi. Anuntul a fost facut miercuri de purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, care a adaugat ca vizita este una "complexa", acesta fiind motivul pentru care nu s-au finalizat toate detaliile, potrivit Mediafax.

Dacian CiolosFoto: HotNews / Dan Popescu

"Va fi o vizita de doua zile, se pleaca pe 20 (ianuarie - n.red.) in cursul diminetii, cu un avion de linie, si vor fi mai multi ministri care pleaca. Deocamdata, alaturi de premier vor fi ministrul Economiei, vicepremierul Costin Borc, ministrul Afacerilor Externe (Lazar Comanescu-n.r.), iar daca se clarifica si celelalte elemente ale vizitei, vor mai veni si ministrii Culturii, Apararii si Internelor", a spus purtatorul de cuvant al Guvernului.

"Va fi un dejun de lucru, in prima lucru, cu presedintele Francois Hollande, la care va participa evident si premierul Manuel Valls. Vor fi intalniri apoi cu presedintele Senatului Republicii Franceze, Gerard Larcher, cu presedintele Adunarii Nationale, Claude Bartolone, de asemenea, o intalnire cu comunitatea romaneasca la sediul ambasadei (Ambasada Romaniei la Paris-n.r.), apoi o intalnire cu studentii romani, la Science Po, unde va sustine si o alocutiune. In a doua zi a vizitei vor fi cateva intalniri cu sefi de intreprinderi franceze. Va avea o dimensiune economica importanta aceasta vizita, venim cu detalii, nu le am", a spus Dan Suciu.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a mai anuntat ca este posibil sa mai existe intalniri pe teme de securitate si de colaborare militara, de cultura, si chiar o vizita la Muzeul Brancusi.