Presedintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti, a semnat, miercuri, un decret prin care ii confera distinctia "Ordinul Republicii" presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis. Timofti l-a mai decorat, anterior, si pe fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, cu "Ordinul Stefan cel Mare", potrivit Agora.md.

Klaus IohannisFoto: Administratia Prezidentiala

Distinctia i-a fost oferita sefului statului roman "in semn de profunda gratitudine pentru contributia sa deosebita la dezvoltarea si consolidarea relatiilor de prietenie si colaborare dintre Romania si Republica Moldova si pentru sustinerea constanta a eforturilor de integrare europeana ale Republicii Moldova".

Nicolae Timofti l-a decorat, in trecut, si pe fostul presedinte Traian Basescu, cu "Ordinul Stefan cel Mare". Distinctia i-a fost acordata lui Traian Basescu "in semn de profunda gratitudine pentru contributia sa deosebita la promovarea stabilitatii, securitatii si democratiei in regiune si pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova in procesul de formare a cadrelor din domeniile apararii, securitatii si asigurarii ordinii publice".