Fost consilier prezidential, om de afaceri si strateg al catorva campanii electorale, Adrian Thiess a declarat, luni seara, ca va candida la Primaria Capitalei, anunta Q Magazine in editia online. "Cred ca este momentul sa fac pasul in fata, sa ies din umbra, unde am sprijinit victoriile altora, si sa lupt pentru propria mea victorie", a declarat Thiess.

Adrian Thiess are ceva din privirea lui Vasile BlagaFoto: Cotidianul

Intrebat fiind despre posibilii contracandidati, omul de afaceri spune: "Nicusor Dan este o creatie a fostului PDL si abia imi doresc o confruntare televizata cu acesta, insa cred ca o va refuza. Eu asa as face in locul lui! Elena Udrea ne-ar putea povesti mai multe despre procesele intentate de Nicusor Dan si retrase ulterior. Cristian Busoi este prietenul meu. L-am anuntat asta seara despre intentia mea de a candida si sper sa ramanem prieteni".

Thiess a coordonat campania electorala a lui Sorin Oprescu, la primul mandat. "Sorin Oprescu a fost cea mai mare dezamagire nu doar a mea, ci a tuturor oamenilor care l-au sprijinit. Intr-un fel, si esecul lui in administratia locala m-a determinat sa candidez", a declarat Thiess.

Presa a scris ca Thiess a coordonat din umbra campania lui Klaus Iohannis din 2014 la prezidentiale.

Potrivit Q Magazine, Adrian Thiess a organizat in ultimii ani o serie de conferinte importante care i-au adus la Bucuresti pe vicontele Etienne Davignon, presedintele Grupului Bilderberg, pe Richard Hass, Presedintele Consiliului pentru relatii externe al SUA, pe Mihail Gorbaciov, pe Sir Tim Berners-Lee, inventatorul www-ului, pe Ronnie O'Sullivan etc.

Thiess este actionar la firma Eurostar Catering Expres, operatorul national pentru serviciile de catering mobil in toate trenurile de rang superior din Romania: Sageata Albastra, rapid si accelerat. Thiess mai detine impreuna cu sotia sa, Elena Delia Thiess, inca trei firme: Dental Center 2001, Dental Expert Center si Casa Elegance D&A 1874. Impreuna cu Mihai Craiu, Adrian Thiess detine cotidianul Puterea.