Prezenta la vot a europarlamentarilor romani in PE in 2015: Adina Valean (PNL) - 62,02%, Cristian Preda (independent) - 99,37%

de V.M.     HotNews.ro
Duminică, 10 ianuarie 2016, 13:02 Actualitate | Politic


Cristian Preda
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei
Europarlamentarul Adina Valean are cea mai scazuta prezenta la voturile din plenul Parlamentului European in 2015 - dintre membrii romani ai PE - 62,02%, in timp ce pe primul loc intr-un top al prezentei la vot a eurodeputatilor romani se afla eurodeputatul Cristian Preda, cu prezenta de 99,37%.

Eurodeputatul independent Cristian Preda, membru al grupului Partidului Popular European (PPE), a avut cea mai mare prezenta la voturile din PE, respectiv 99,37%, potrivit datelor de pe VoteWatch.eu, citate de Mediafax.

Preda a luat cuvantul in plenul PE de 88 de ori, a colaborat in calitate de raportor la Raportul anual 2014 privind drepturile omului si democratia in lume si politica Uniunii Europene in aceasta privinta, a realizat alte trei rapoarte, precum si doua recomandari in calitate de raportor alternativ, potrivit datelor de pe site-ul Parlamentului European.

Cristian Preda a emis trei avize in calitate de raportor pentru aviz, un aviz in calitate de raportor alternativ pentru aviz, a facut 117 propuneri de rezolutie si a formulat trei intrebari parlamentare.

Adina Valean, membra PPE si PNL, a fost prezenta in 2015 in proportie de 62,02% la voturile din Parlamentul European, a emis un aviz privind armonizarea anumitor aspecte ale dreptului de autor si drepturilor conexe in societatea informationala, a luat cuvantul in plen de 73 de ori si a adresat cinci intrebari parlamentare.

Pe locul doi, in functie de prezenta la vot, este Csaba Sogor, eurodeputat UDMR si membru in PPE, cu 99,2% prezenta in 2015. Csaba Sogor a emis un aviz referitor la fondurile structurale si de investitii europene si buna guvernanta economica, a luat cuvantul in plen de 107 ori, a facut 48 de propuneri de rezolutii, cinci declaratii scrise si a adresat zece intrebari parlamentare.

Liberalul Traian Ungureanu, membrul al PPE, a inregistrat in 2015 prezenta la vot de 99,11%, a facut trei rapoarte in calitate de raportor alternativ, un aviz in calitate de raportor pentru aviz si a luat cuvantul in plen de 50 de ori.

Ungureanu a facut 14 propuneri de rezolutie si a adresat 12 intrebari parlamentare.

Fostul presedinte al PNL, Theodor Stolojan, a avut in 2015 prezenta la vot de 97,86%. Eurodeputatul, membru al PPE, a facut un raport referitor la raportul anual privind fiscalitatea, in calitate de raportor alternativ si o declaratie scrisa pe tema e-sanatatii.

Theodor Stolojan a avut anul trecut 31 de luari de cuvant in plenul PE si a adresat o intrebare parlamentara pe tema implementarii legii germane privind salariul minim.

Urmatorul in top este Daniel Buda, liberal si membru al PPE, cu 97,81% prezenta la vot in anul anterior. Buda a luat cuvantul in plen in 2015 de 321 de ori si a adresat 371 de intrebari parlamentare.

De asemenea, Daniel Buda a formulat noua propuneri de rezolutie, doua declaratii scrise, a facut un raport in calitate de raportor alternativ si doua avize in calitate de raportor alternativ pentru aviz.

La polul opus, pe locul doi, in functie de prezenta scazuta la vot, se afla Dan Nica, prezent la 64,39% din voturile din plenul PE. Social-democratul Dan Nica, membru al Grupul Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European (S&D), a emis in 2015 un aviz, in calitate de raportor pentru aviz, referitor la oportunitatile de crestere ecologica pentru IMM-uri.

De asemenea, Nica a luat cuvantul in plen de 20 de ori, a facut trei propuneri de rezolutii, o declaratie scrisa si a adresat sapte intrebari parlamentare.

Eurodeputatul independent, membru al Grupul Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa (ALDE), Mircea Diaconu, a fost prezent anul trecut la 69,72% din voturile din plenul PE.

Diaconu a luat cuvantul de doua ori in plen, a facut un raport despre o abordare integrata a patrimoniului cultural european, in calitate de raportor, si un raport despre filmul european in era digitala, in calitate de raportor alternativ.

De asemenea, Diaconu a facut un aviz referitor la posibilitatea de a extinde protectia indicatiilor geografice ale Uniunii Europene la produsele neagricole si unul referitor la recomandarile Comisiei Europene privind negocierile pe marginea Parteneriatului transatlantic pentru comert si investitii (TTIP).

Diaconu a mai facut doua propuneri de rezolutie, o declaratie scrisa si a adresat sase intrebari parlamentare in 2015.

Cristian Busoi, cu prezenta de 70,11% la voturile din plenul PE, a facut un raport, in calitate de raportor, pe tema comertului cu produse derivate din foca si doua rapoarte, in calitate de raportor alternativ, despre asigurarea de ingrijiri medicale mai sigure in Europa: imbunatatirea sigurantei pacientilor si combaterea rezistentei la antimicrobiene, respectiv aparatele consumatoare de combustibili gazosi.

De asemenea, Busoi a facut cinci declaratii scrise pe teme medicale, a adresat sapte intrebari parlamentare si a luat cuvantul de 60 de ori in plenul PE.

Europarlamentarul social-democrat Viorica Dancila, membra a S&D, a avut o prezenta la vot de 75,65% anul trecut. Dancila a facut un raport, in calitate de raportor alternativ, referitor la carierele femeilor in mediul stiintific si universitar si "plafoanele de sticla" intalnite si a emis patru avize.

Europarlamentarul a formulat 109 propuneri de rezolutie, a luat cuvantul in plen de 157 de ori, a adresat 49 de intrebari parlamentare si trei declaratii scrise.

Sotia fostului premier Victor Ponta, Daciana Sarbu (PSD) a avut o prezenta la vot de 85,92%, a facut un raport, in calitate de raportor alternativ, pe tema clonarii bovinelor, porcinelor, ovinelor, caprinelor si ecvideelor crescute si reproduse in scopuri agricole si un aviz despre alimentele noi.

Social -democratul Ioan Mircea Pascu, vicepresedinte al PE si membru al S&D, cu o prezenta de 87,76% la vot, a facut un raport, in calitate de raportor, despre situatia militara strategica din bazinul Marii Negre in urma anexarii ilegale a Crimeii de catre Rusia, un raport pe teme de securitate si afaceri externe europene, in calitate de raportor alternativ.

De asemenea, Pascu a formulat cinci propuneri de rezolutie referitoare la situatia Ucrainei, recunoasterea statului palestinian, a adresat o intrebare parlamentara si a luat cuvantul in plen de 107 ori.

Eurodeputatul independenet Renate Weber, a avut in 2015 o prezenta la vot de 91,51% si a facut trei rapoarte, in calitate de raportor alternativ, despre microfinantare, sanatate si siguranta la locul de munca si ocuparea fortei de munca.

De asemenea, Weber a avut in 2015 patru avize in calitate de raportor alternativ pentru aviz, trei propuneri de rezolutie, doua declaratii scrise, 11 intrebari parlamentare si a luat cuvantul in plen de patru ori.

Monica Macovei, europarlamentar independent si membra a Grupului Conservatorilor si Reformistilor Europeni, a avut o prezenta la vot de 92,85%, un raport, in calitate de raportor, referitor la instituirea Parchetului European, un raport un aviz, in calitate de raportor alternativ, referitor la combaterea fraudei.

Macovei a luat cuvantul in plen, in 2015, de 70 de ori, a formulat 51 de propuneri de rezolutie si a adresat 20 de intrebari parlamentare.

Europarlamentarul irlandez Brian Crowley a avut in 2015 prezenta zero la vot, urmat de Jean-Marie Le Pen, fondatorul si presedintele onorific al Frontului National Francez, miscare de dreapta, cu prezenta 33,54% si de eurodeputatul bulgar Nikolay Barekov, prezent la 36,72% din voturi.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4802 vizualizari

 • +12 (14 voturi)    
  adina vălean (Duminică, 10 ianuarie 2016, 13:20)

  berenger [utilizator]

  e soția lui crin antonescu. boala somnului e contagioasă.
 • +6 (10 voturi)    
  madam Adina Valean in trecere pe la PE!! (Duminică, 10 ianuarie 2016, 13:35)

  lili [anonim]

  Dar platita super bine, pe sute de mii de Euro/luna, pe anul 2014 de exemplu:
  Indemnizatie = 74.408 Euro
  Transport = 56.368 Euro
  Diurna = 28.159 Euro
  Alocatie cheltuieli generale = 51.588 Euro

  Total pe 2014 de la PE: aproximativ 230.000 Euro!!!

  Merita nu?!
  Atat a incasat pe 2014 numai madam Adina Valean, sotia lui Crin Antonescu, vedeti mai jos Declaratia ei de avere pe 2014.
  Suma este aceeasi in fiecare an, mai mult ea este la al 3-lea mandat de europarlamentar, adica din 2007 an de an a incasat aceasta suma!!
  Probabil ca nici nu se mai omoara sa mearga de-acum la PE, ii ajunge, nu cred ca PNL o mai pune in capul listei cum le-a pus fosta USL pe Daciana Sarbu si pe Alina Valean, sotiile sefilor USL!
  Adaugati la asta o pensie uriasa, care depaseste 4000 Euro lunar, atat e pensia de europarlamentar!

  Vezi mai jos pe site-ul PRO-TV
  http://stirileprotv.ro/stiri/politic/300-000-de-euro-in-4-ani-si-4-000-de-euro-pe-luna-la-pensie-calcul-stirile-protv-cati-bani-incaseaza-un-europarlamentar.html

  Declaratie de avere Adina Valean
  http://www.roaep.ro/bec_europ2014/wp-content/uploads/2014/03/PNL-2.pdf

  "Cat ne costa europarlamentarii
  De asemenea, sumele sunt platite din bugetul Uniunii si nu din cel al statelor care ii trimit pe europarlamentari, ca inainte.
  Din bugetul total al UE, Parlamentul de la Bruxelles a primit 1,750 de miliarde de euro.
  Romania a contribuit cu 1,6 miliarde de euro la fondurile Uniunii, iar o parte din aceasta suma (12,8 milioane de euro) a fost directionata si catre legislativul de la Bruxelles."

  Adica, tot noi ii platim!!
  Sa treaca pe la sedintele PE!!
  • +1 (1 vot)    
   este la al 3-lea mandat? (Duminică, 10 ianuarie 2016, 17:18)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui lili

   ceva pensii speciale pe acolo nu se anunta?
 • +8 (12 voturi)    
  Se poate si mai bine, Doamna Valean! (Duminică, 10 ianuarie 2016, 13:41)

  feisbuk [anonim]

  Domnul Valean, alias Cacarau - Crin Antonescu, are statistici si mai tari. Este un etalon al absenteismului - un chiulangiu notoriu, care culmea, a fost platit, este platit si va fi platit de cei cu 8+ ore.
 • +10 (12 voturi)    
  ca de obicei...chiulangii de la PSD, ALDE, etc. (Duminică, 10 ianuarie 2016, 13:48)

  Roman_Cetatean [utilizator]

  europarlamentarii romani sunt o reflectie a celor romani- se observa prezenta ridicata a celor independenti, PPE si scazuta a ALDE, socialistilor.
  Bine ca a fost "rezolvat" M Diaconu, cu tam-tam-ul de la Antene, ref incompatibilitate, ca sa ajunga europarlamentar pe suta de mii de euro anual ca sa traga chiului acolo.
  Si e perfect ca acelasi Busoi- multimilionarul bugetar politician la 35 ani- candideaza din partea PNL la PMB, dupa ce a tras chiulul la greu din PE-evident ca tot pe bani grei (zeci de mii de euro- iau aprox 100.000 euro/an oamenii astia, sa stiti!!).
  Sa il votati cu sarg, spor si drag, sa faca la fel si la PMB.
 • +7 (11 voturi)    
  Si asta la fel precum Cacarau! (Duminică, 10 ianuarie 2016, 14:11)

  , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

  Doi adormiti!
 • +3 (7 voturi)    
  Familia intai de toate ! (Duminică, 10 ianuarie 2016, 14:33)

  Vecinu' [anonim]

  Ce. n-avea voie sa se intalneasca cu Antonescu a lu' Cacarau , viitor fost presedinte? Ca doar unde a fost si asta, ca prin Parlament a lipsit cu desavarsire !
 • +7 (7 voturi)    
  Viata-i asa de scurta incat merita "traita", (Duminică, 10 ianuarie 2016, 15:27)

  Susufler0 [utilizator]

  nu "muncita" ! No problem ! "Corijenta" Adina Valean, daca va vrea, va fi europarlamentar si "Jocul " urmator, in timp ce "premiantul", Cristian Preda, zis si "Camerunezul", nu ! PS Nu ma intrebati de ce !
 • -2 (6 voturi)    
  Media? (Duminică, 10 ianuarie 2016, 16:18)

  sile [anonim]

  Ar fi interesant de stiut cam care e media prezentei in general. Nu de alta, dar daca media e undeva pe 70% pentru ca pe acolo se lucreaza mult in comisii (nu stiu care-i obiceiul, emit o doar ipoteza), atunci stam bine. Dar daca prezenta e in general pest 90%, nu mai stam asa bine.
  • +4 (6 voturi)    
   gandeste-te putin.. (Duminică, 10 ianuarie 2016, 17:58)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui sile

   este media prezentei la vot. LA VOT!.. cum sa lucrezi mult in comisii si sa nu participi la vot?... in primul rand votul presupune reunirea parlamentului in sesiune.. este ca si cum ai spune ca ai absente la examene pentru ai stat mai mult pe la seminarii.
 • -2 (2 voturi)    
  interesant (Duminică, 10 ianuarie 2016, 17:05)

  anonim3 [utilizator]

  Macar daca am avea asemenea procentaje la parlamentarii din Parlamentul Romaniei. Ma intreb, cati dintre parlamentarii de la Bucuresti au prezente peste 99% la vot.
  Dincolo de aceasta, avem la PE si exemplul negativ - recordul absolut al irlandezului Brian Crowley.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by