Victor Ponta va deveni de saptamana viitoare presedintele unei noi fundatii, intitulata "Asociatia Black Sea Regional Cooperation Projects 2020", care se va axa pe proiecte internationale, potrivit Digi24. Actele au fost deja depuse la Judecatoria Sectorului 5 pe 15 decembrie, urmand ca instanta sa decida joia viitoare daca ii da unda verde fundatiei fostului premier.

Victor PontaFoto: Agerpres

Zvonurile privind aceasta fundatie au aparut inainte de Craciun, cand Ponta ar fi avut o intalnire cu fosti ministri, unde presedintele PSD Liviu Dragnea nu a participat. Fostul premier le-ar fi spus atunci vechilor ministrii de intentia sa.

Potrivit Digi 24, vicepresedintii acestei fundatii sunt Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, si Daniel Constantin, liderul ALDE si fostul ministru al Agriculturii. Din board-ul noii organizatii non-guvernamentale ar urma sa faca parte si alti fosti ministri.

Aceasta fundatie nu a fost primita prea bine de liderul partidului, Liviu Dragnea, care, la o intalnire informala avuta in preajma sarbatorilor cu liderii de filiale din teritoriu la Turnu Magurele, le-ar fi spus acestora ca nu este o idee buna.

Serban Valeca, presedintele PSD Arges, a declarat pentru Digi 24: "A spus ceva de genul ca nu este bine ca isi face o fundatie".

"Domnul presedinte era normal ca, auzind ca anumiti ministri vor sa mearga intr-o fundatie a lui Ponta, de aici s-a pornit, ce rol are fundatia asta? Care e scopul fundatiei si pentru ce sa intram intr-o fundatie daca noi suntem membri PSD? Sa-si dea demisia cine vrea sa mearga in alta structura. Era domnul Banicioiu acolo care in ultima perioada vine foarte rar pe la noi. (Era unul dintre cei vizati?) Pai nu stiu, daca dansul vine foarte rar ce sa intelegem, ca nu mai vrea, nu se mai implica, nu mai vrea sa se implice?" a relatat la randul sau Catalin Radulescu, presedintele PSD Diaspora.

In presa locala din Gorj au existat zvonuri ca Ponta doreste sa ii coopteze si pe cei din PSD Gorj, insa presedintele Consiliului Judetean Ion Calinoiu a declarat pentru HotNews.ro ca Ponta nu a vorbit despre fundatie atunci cand a mers la Targu-Jiu, inainte de sarbatori, insa acolo a anuntat ca vrea sa candideze la alegerile de anul viitor din partea PSD. "Daca ma pun pe lista, da" a fost atunci raspunsul lui Ponta, la intrebarile ziaristilor.