Teodor Melescanu, fostul consilier al lui Victor Ponta, s-a inscris in Alianta Liberalilor si Democratilor, condusa de Calin Popescu Tariceanu, el declarand pentru Mediafax ca nu intentioneaza sa candideze la alegerile locale si ca este prematur sa spuna daca se va inscrie in cursa pentru un loc in viitorul Parlament.

Teodor MelescanuFoto: HotNews.ro

Anuntul a fost facut ulterior si intr-un comunicat de presa.

"M-am inscris in ALDE pentru ca face parte din familia liberala europeana", a declarat Melescanu pentru Mediafax. El a precizat ca nu intentioneaza sa candideze la alegerile locale si a spus ca nu a luat inca o decizie in privinta unei candidaturi la alegerile parlamentare pentru ca "mai e mult mana atunci".

Melescanu, in varsta de 74 de ani, a fost eliberat, pe 4 decembrie, din functia de consilier de stat pe probleme de securitate din cadrul Cancelariei prim-ministrului prin decizia premierului Dacian Ciolos.

El a fost numit consilier pe probleme de securitate si aparare de Victor Ponta, in noiembrie 2014, dupa alegerile prezidentiale in care Melescanu a candidat ca independent, obtinand 1,09% si declarandu-si sprijinul pentru candidatul PSD, Victor Ponta, in cel de-al doilea tur de scrutin. Anterior campaniei, el detinuse functia de director al SIE, din februarie 2012.

Dupa primul tur al alegerilor prezidentiale, Melescanu a detinut si functia de ministru al Afacerilor Externe, dupa ce Titus Corlatean si-a dat demisia, din cauza scandalului legat de votul din diaspora. Pe fondul aceluiasi scandal, Melescanu a condus MAE doar opt zile, fiind inlocuit ulterior de Bogdan Aurescu si devenind consilier al premierului.

Melescanu nu este la prima colaborare cu Tariceanu. A facut parte din guvernul acestuia, in perioada 2004-2008, fiind ministru al Apararii Nationale si ministru interimar al Justitiei, la acea data facand parte din PNL, mai scrie Mediafax.

Ministru de externe in Guvernul Vacaroiu (1992-1996) si senator PDSR, Melescanu a fondat Alianta pentru Romania in 1997, impreuna cu mai multi fosti membri PDSR, iar in 2002 a intrat in PNL, ca urmare a fuziunii prin absorbtie a ApR cu liberalii.