Mihai Ghyka, unul dintre cei mai respectati executivi romani, a fost numit secretar de stat la Ministerul Culturii, potrivit unei decizii a premierului publicata in Monitorul Oficial. Ministerul culturii este condus de Vlad Alexandrescu. Mihai Ghyka a fost presedinte si manager general al Bergenbier Romania, apoi a fost directorul comercial pe segmentul rezidential al Vodafone Romania. Mihai Ghyka a fondat apoi o companie de consultanta in marketing, Dalprincipe Consulting.

Mihai GhykaFoto: AGERPRES

Mihai Ghyka (n. 1971, Bucuresti) este este descendent al lui Grigore Ghica, ultimul domnitor al Moldovei. El a emigrat in Canada in primavara anului 1989, cu doar cateva luni inainte de caderea comunismului, si a revenit in Romania pe pozitia de analist financiar la Bergenbier, urcand apoi treptele pana la pozitia de manager general si presedinte al Consiliului de Administratie. El detine, impreuna cu familia, un conac in judetul Vrancea.

Intr-un interviu pentru HotNews.ro din 2010, Mihai Ghyka spunea ca a fost "tentat" sa intre in politica.

"Cred ca astazi Romania are nevoie de o clarificare doctrinara. In toate domeniile, dar si in cel politic, este nevoie de scoala. De o scoala de administratie care sa genereze tineri cu idei bine fundamentate si care nu canta partitura politica dupa ureche. Asa cum noi in companie avem programe de formare pentru fiecare individ, cred ca si clasa politica are nevoie de astfel de stagii", mai spunea Mihai Ghyka in interviul citat.