Dupa parlamentari, si alesii locali ar putea primi pensii speciale. Senatul are luni pe ordinea de zi proiectul de lege care prevede acordarea unor indemnizatii speciale primarilor, viceprimarilor, dar si presedintilor si vicepresedintilor de Consilii judetene. Proiectul, semnat de 29 de deputati si senatori de la mai multe partide, a fost adoptat tacit de Camera Deputatilor in luna noiembrie. Senatul e camera decizionala.

Daca legea va fi votata atunci atat fostii cat si actualii alesi locali vor primi o indemnizatie speciala Cuantumul acesteia se acorda in limita a trei mandate. Nu vor beneficia de indemnizatie primarii care au fost condamnati definitiv pentru coruptie.

Liberalii au anuntat ca nu sustin proiectul.

"Nu sustinem aceste pensii. Am spus, insa, ca PNL si eu credem ca salariile din administratie trebuie ajustate, dar in masura unor criterii de evaluare. Astept cu nerabdare sa vad legea salarizarii in sectorul bugetar pusa in dezbatere publica. Trebuie sa discutam deschis, coerent", a declarat duminica Alina Gorghiu, copresedintele PNL.

Social-democratii au anuntat insa ca vor vota legea care ar putea acorda pensii speciale pentru alesii locali. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat joi ca a discutat despre legea privind pensiile speciale ale alesilor locali cu liderii partidului, iar concluzia este ca social-democratii vor vota acest proiect, pe motiv ca primarii nu au salarii mari, insa au foarte multe responsabilitati.

"Eu le-am spus colegilor mei sa se gandeasca totusi ca primarii nu au salarii mari. Primarii au foarte multe constrangeri si foarte putine drepturi. Ei sunt considerati functionari publici, insa nu au drepturile pe care le au functionarii publici", a spus Dragnea, adaugand ca primarii si restul alesilor locali au responsabilitati mari, insa nu au dreptul, potrivit legii, sa primeasca sporuri, la fel ca ceilalti functionari publici.