Prim-ministrul Ciolos, prezent la Bruxelles pentru reuniunea de iarna a Consiliului European, s-a oprit vineri la Spitalul Militar ”Reine Astrid” pentru a-i vizita pe ranitii din Colectiv, informeaza Agerpres.

Dacian CiolosFoto: HotNews / Dan Popescu

"Inainte de intoarcerea in Romania, dupa participarea la Consiliul European, am vizitat pacientii raniti la #Colectiv internati la spitalul militar din Belgia. Am vorbit cu medicii lor si cu rudele celor internati. Dincolo de drama fiecaruia in parte, am vazut in ochii lor si ai rudelor o sclipire de speranta. Cativa dintre ei se simt mai bine si m-am bucurat sa pot vedea ca pana si cei care au trecut prin operatii grele au puterea sa lupte pentru a merge mai departe", a scris Dacian Ciolos pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, in semn de multumire pentru dedicarea medicilor belgieni, premierul Ciolos a semnat in cartea de onoare a spitalului.

Dacian Ciolos a precizat ca: ”Am confirmat inca o data romanilor nostri ca guvernul va face tot posibilul pentru ca recuperarea lor sa continue fara probleme sau griji in plus. Toti sunt oameni tineri pe care vrem sa-i vedem acasa cat mai curand si care trebuie sa se intoarca in societate ca oameni normali, activi, utili si independenti. Acesta este noul nostru tel. Puterea lor de a depasi drama prin care trec imi da si mie putere. Le-am urat sa aiba sarbatori fericite si incredere in noi. Este responsabilitatea noastra sa-i sustinem"

In prezent, in spitalele belgiene sunt tratate opt persoane ranite in tragedia din clubul bucurestean de la sfarsitul lunii octombrie.