Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi seara, la TVR, ca legea darii in plata ar putea avea amendamente "acceptabile", iar unul dintre acestea ar fi diferenta dintre cel care a luat un credit ca sa-si cumpere o casa si cel care si-a luat 50 de case, potrivit Stiri.tvr.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Daca presedintele Klaus Iohannis a trimis la reexaminare Legea darii in plata, atunci vom cere un grup de lucru sau o comisie speciala din care sa faca parte si reprezentanti ai sistemului bancar, astfel incat legea sa fie cat mai repede retrimisa la promulgare", a declarat Alina Gorghiu la emisiunea "Vorbeste liber" de la TVR 1.

Copresedintele PNL a mai spus ca lucrurile se puteau rezolva inca din timpul dezbaterilor din comisii: "Probabil ca, daca, in timpul dezbaterilor din comisiile de specialitate, sistemul bancar n-ar fi apelat la aceeasi pozitie de forta la care apeleaza de foarte multe ori si ar fi fost mai flexibil si ar fi venit in cele 7 sedinte de dezbateri in Comisia de buget-finante cu niste amendamente, le-ar fi argumentat, le-ar fi explicat... (n.r., intrebarea lui Mihai Radulescu: ᅡDe exemplu, sa faca o diferenta intre cel care a luat o casa pe credit ipotecar si cel care a luat 50 de case?ᅡ) Poate fi un exemplu de amendament care putea fi facut. Si ar putea fi unul din amendamentele acceptabile. Pentru ca aceasta lege are scop social".

"Nu stiu ce va face presedintele, insa intoarcerea in Parlament este o parghie constitutionala la care a apelat de fiecare data cand au fost semne de intrebare cu privire la o lege. Este o lege necesara pe care o vom sustine in continuare. Daca se adevereste ca legea se intoarce in Parlament, va asigur ca vom cere sa generam un grup de lucru, eventual o comisie speciala, formata din parlamentari, reprezentanti ai sistemului bancar, ai asociatiilor consumatorilor, factori guvernamentali, astfel incat, intr-un interval foarte scurt de timp sa ne pronuntam pe cererea de reexaminare si sa reusim sa ducem din nou spre promulgare", a adaugat Alina Gorghiu.

In ceea ce priveste legea care interzice fumatul in spatii publice, copresedintele PNL spune ca spera ca aceasta sa fie promulgata cat mai repede si ca ii intelege pe fumatori, intrucat ea s-a lasat de fumat in urma cu trei ani si chiar si presedintele a fost fumator: "Presedintele a fost fumator, de ani buni s-a lasat de fumat, eu am fumat foarte multi ani si marturisesc ca inteleg si comportamentul unui fumator, pe 5 ianuarie voi face 3 ani de cand m-am lasat de fumat, sunt un om fericit, numar acesti ani. Le transmit tuturor ca nu este un capat de tara sa te lasi de fumat, nu e deloc o misiune imposibila. E o lege pe care m-as bucura foarte mult sa-o promulge presedintele", a declarat Alina Gorghiu joi seara, la TVR.

Presedintele Klaus Iohannis va retrimite Parlamentului, pentru reexaminare, legea darii in plata, care permite stingerea unui credit ipotecar prin predarea imobilului ipotecat catre creditor.

Potrivit unor surse citate de TVR, presedintele ar urma sa ceara introducerea unor prevederi care sa-i sprijine pe cei care au cu adevarat probleme si nu sa-i favorizeze pe speculanti.