Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat miecuri nu au fost abordate subiecte politice, care sa vizeze un viitor Executiv sau alianta PSD-UNPR la intalnirea informala pe care parlamentarii UNPR au avut-o, marti, cu vicepremierul Vasile Dancu, transmite Agerpres.

"Nu s-au discutat niciun fel de chestiuni politice. A fost pur si simplu o intalnire informala, la care s-a stat 15-20 de minute, nu mult. Nu a fost nimic special sau important. Nu s-a vorbit despre un viitor Guvern, pentru ca noi, deocamdata, de abia am votat un nou Guvern. In ceea ce priveste o alianta PSD-UNPR, la ora asta, poate nu stiti, noi avem o alianta inregistrata la Tribunal - Alianta de Centru Stanga, care inca nu este desfiintata", a declarat Dragnea, la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca, in mod sigur, social-democratii vor analiza in structurile partidului, la inceputul anului viitor, posibilele variante de aliante politice pe care PSD le poate incheia.

"In cea de-a doua parte a lunii ianuarie, sigur, vom lua o decizie in cadrul PSD privind politica de aliante in 2016 - daca vor fi si daca vor fi cu cine vor fi", a explicat liderul PSD.

Totodata, el a precizat ca intalnirea vicepremierului Vasile Dincu cu parlamentarii UNPR s-a datorat faptului ca acesta a fost invitat de catre grupurile acestei formatiuni, iar "orice membru al Cabinetului care este invitat la grupurile parlamentare este prezent".

"Domnul Dincu a fost invitat la mai multe grupuri parlamentare, unde a fost prezent. Ieri a fost invitat la grupul parlamentar al UNPR, unde a fost prezent. Fiecare membru al Cabinetului a fost si va fi chemat, in perioada urmatoare, sa participe la intalniri la grup. Si noi, inainte, mergeam la grupuri. Aduceti-va aminte ca eu am fost chiar la grupul PDL", a explicat Dragnea.