Presedintele PSD Liviu Dragnea si liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu, care fac parte din aceeasi coalitie ce s-a aflat la guvernare pana la demisia lui Victor Ponta, si-au impartit replici acide dupa votul pe proiectul legii asigurarilor sociale de stat, buget care prevede cresterea punctului de pensie si pentru care parlamentarii ALDE au votat "impotriva" ca si in cazul bugetului de stat.

Tariceanu si DragneaFoto: Agerpres

"Noi am votat acest buget in primul rand pentru ca ceea ce ne-a interesat pe noi, ca pensiile sa creasca cu 5%, sa se intample si se intampla prin acest vot. De asemenea, nu pot sa nu constat ca partenerii nostri de coalitie au votat impotriva maririi pensiilor cu 5%, cei de la ALDE. Nu inteleg de ce, nu inteleg nici ce inseamna 'buget varza cu carne', nu inteleg, daca Guvernul nostru ar fi ramas pe acest proiect de buget tot varza cu carne era? Sunt profund dezamagit de faptul ca partenerii nostri de coalitie au votat impotriva maririi pensiilor" a spus Dragnea dupa ce proiectului bugetului asigurarilor sociale de stat a fost votat de Parlament.

Replica lui Tariceanu a venit tot de la microfonul central:

"Am constatat cu neplacuta surprindere suprinderea colegului meu ante-vorbitor. Sa stiti ca votul pe bugetul asigurarilor sociale nu poate fi disociat de votul pe bugetul in ansamblu. Bugetul in ansamblu este prost. Ne pare bine ca putem majora pensiile cu 5%, ne pare bine ca putem sa promovam o serie de alte masuri cu carcater social, dar nu putem sa spunem ca bugetul in ansamblu e prost si un buget din cadrul lui este bun. Aceasta este semnificatia votului si v-as ruga sa nu faceti extensii de interpretare nepotrivite si care nu concorda cu intentia noastra," a spus presedintele Senatului.

Tariceanu afirmase inainte ca bugetul de stat seamana cu "o mancare de carne cu varza de Bruxelles".