Tribunalul Bucuresti a admis marti cererea de acordarea a personalitatii juridice Miscarii Populare conduse de Traian Basescu si inregistrarea formatiunii in registrul partidelor politice, informeaza Agerpres.

Miscarea PopularaFoto: Facebook/ Miscarea Populara

"Acorda personalitate juridica, dispune inregistrarea formatiunii politice Miscarea Populara in registrul partidelor politice tinut la Tribunalul Bucuresti. Cu drept de apel", se arata in decizia instantei.

Cererea de inregistrare a fost depusa la tribunal pe data de 2 noiembrie, membrii fondatori ai partidului fiind Traian Basescu, Eugen Tomac, Cristian Diaconescu si Dorel Onaca.

Pe 24 octombrie, a avut loc Congresul de infiintare a formatiunii politice Miscarea Populara, cei 5.000 de delegati votand alegerea lui Traian Basescu ca presedinte al partidului.

In conducerea formatiunii au mai fost alesi Eugen Tomac, presedinte executiv, Cristian Diaconescu si Siegfried Muresan, prim-vicepresedinti, Dorel Constantin Onaca, secretar general. Noua formatiune va avea si doi secretari generali adjuncti, Rizia Tudorache si Stefan Burlacu.

Traian Basescu s-a inscris in Partidul Miscarea Populara pe data de 9 octombrie, pentru ca apoi tot el sa propuna schimbarea denumirii partidului in "Miscarea Populara".