Majorarea salariului minim pe economie nu s-a aflat printre subiectele discutate de ministrul muncii, Ana Costea, la Cotroceni. Aceasta a sustinut ca a fost convocata, vineri, de presedintele Klaus Iohannis la o intalnire de lucru, unde nu s-a discutat insa nimic legat de competentele Guvernului, cum ar fi si cresterea salariului minim din sectorul economic, care este cu 105 lei mai mic decat cel din sistemul bugetar, informeaza Agerpres.

Claudia-Ana CosteaFoto: Guvern

"Nu s-a discutat despre majorarea salariului minim. Am spus ca prin majorarea cu 10%, care a fost aprobata pentru sectorul bugetar, salariul minim a crescut si a ajuns la 1.155 de lei si trebuie o corelare cu salariul minim din sectorul economic, care a ramas la 1.050 lei. Nu. Domnul presedinte a vrut pur si simplu sa ne cunoastem. A vrut sa afle cum m-am acomodat la minister. Deci sunt intalniri de lucru sa stiti. Nu s-a discutat nimic legat de competenta Guvernului", a afirmat Ana Costea.

Ministrul Muncii a declarat, vineri, in cadrul audierilor pentru avizarea bugetului, ca a fost convocata la Controceni de catre presedintele Klaus Iohannis.

Parlamentarii din comisiile de buget-finante au aprobat, duminica, bugetul Ministerului Muncii, toate amendamentele depuse fiind respinse. Bugetul institutiei pe 2016 se ridica la 33,17 miliarde de lei, adica cu 10% mai putin decat in 2015.