Parlamentarii au votat, vineri, in comisiile de specialitate un amendament pentru suplimentarea bugetului Academiei Romane cu peste 51.000 de lei, dintre care 31.767 de lei pentru creditele de angajament si 20.000 de lei pentru creditele bugetare necesare programului de finantare administrativa. Presedintele Academiei a precizat ca si-ar dori ca salariile angajatilor sa creasca cu 5%, pe lângă 10% cum prevede legea. Votul s-a incheiat cu un ropot de aplauze.

Academia RomanaFoto: Acad.ro

Presedintele Academiei Romane a precizat ca nu este multumit de majorarea cu 10% a salariilor bugetarilor din institutia pe care o conduce.

Acesta a precizat ca Academia Romana ar avea nevoie de o majorare a salariilor cu 5%, pe langa cresterea salariilor tuturor bugetarilor cu 10% de la inceputul lunii decembrie. ”Asta ar insemna sa avem o alocare bugetara cu inca 5% fata de cei 10% prevazuti pentru restul institutiilor bugetarea [...] S-a negociat pentru un salariu de inceput de 3.300 de lei brut, caci altfel nu e posibil sa-i retinem in tara pe acesti cercetatori tineri. Trebuie sa le dam o atentie speciala”, a declarat presedintele Academiei Romane.

Comisiile au decis ca suplimentarea de buget sa fie suportata din fondul de rezerva al Guvernului, in ciuda protestelor Cristianei Anghel. Senatoarea Anghel a spus ca noul buget al Academiei Romane ar trebui sa fie suportat de Administratia Prezidentiala.

Amendamentul trebuie sa fie aprobat si de comisiile de buget si finante, precum si de plenul reunit.