Presedintele Klaus Iohannis a transmis vineri o scrisoare presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, solicitand sa adreseze Parlamentului un mesaj cu ocazia implinirii unui an de mandat.

Klaus Iohannis, discurs in Parlament (foto arhiva)Foto: Administratia Prezidentiala

Potrivit scrisorii trimise lui Calin Popescu Tariceanu si lui Valeriu Zgonea, Klaus Iohannis vrea sa se adreseze deputatilor si senatorilor la data de 16 decembrie, ora 11.00.

Textul scrisorii:

"Domnului Calin POPESCU-TARICEANU Presedintele Senatului

Domnului Valeriu Stefan ZGONEA Presedintele Camerei Deputatilor Stimate

Domnule Presedinte, In conformitate cu prevederile art. 88 din Constitutia Romaniei, republicata, doresc sa adresez Parlamentului un mesaj.

Va propun ca data prezentarii mesajului in sedinta reunita a celor doua Camere ale Parlamentului sa fie data de 16 decembrie a.c., ora 11.00."

Ultimul mesaj al presedintelui in Parlament a fost pe 16 septembrie, in care a spus ca legislatia, inclusiv cea din domenii importante precum fiscalitatea, sanatatea sau educatia are probleme de coerenta si calitate si ca se schimba prea des. "Sa spunem punct si de la capat. Acesta poate fi momentul zero pentru recredibilizarea legii", a spus atunci seful statului.