Presedintele Partidului National Democrat, Daniel Fenechiu, a declarat joi ca va depune mai multe amendamente la legea bugetului, printre acestea si suplimentarea bugetului DNA pentru dublarea numarului de procurori, pentru ca uneori are senzatia ca "DNA face arheologie" cercetand fapte din urma cu multi ani.

Daniel FenechiuFoto: Agerpres

"O sa am un amendament personal - o sa solicit alocarea unei sume suplimentare DNA, sa mai angajeze procurori, pentru ca eu constat ca la ce se intampla in momentul de fata nu sunt suficienti si cred ca nu este in regula sa ajungem sa cercetam in 2025 fapte penale savarsite in 2012 pornind de la faptul ca termenul de prescriptie este 18 sau 25 de ani. Cred ca faptele penale trebuie cercetate si finalizate acum si cred ca lupta anticoruptie nu trebuie sa devina o arheologie, ci o activitate coerenta, iar legea penala trebuie sa actioneze cu celeritate. Uneori am senzatia ca DNA face arheologie. Eu cred ca o dublare a numarului de procurori la DNA, atat la national, cat si la teritorial, ar putea sa duca la o dublare a numarului de cauze investigate si la o curatire a Romaniei mult mai rapid", a spus Fenechiu, intr-o conferinta de presa, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca va mai depune un amendament pentru suplimentarea bugetului acordat ajutorului public judiciar.

Fenechiu a precizat ca, desi nu au votat Guvernul Ciolos, parlamentarii PND "analizeaza posibilitatea sa sustina bugetul".