Premierul Marii Britanii, David Cameron, se afla, miercuri, in prima sa vizita oficiala in Romania. El a avut o intrevedere ce a durat aproximativ o ora cu premierul Dacian Ciolos, dupa care a fost primit de presedintele Iohannis la Palatul Cotroceni.

David Cameron si Dacian CiolosFoto: gov.ro

David Cameron a ajuns la Palatul Cotroceni in jurul orei 16.30, fiind intampinat de catre presedintele Klaus Iohannis, relateaza Mediafax.

La finalul intalnirii de la Palatul Cotroceni, premierul britanic si presedintele Iohannis vor sustine declaratii de presa comune.

Premierul britanic a ajuns la Palatul Victoria in jurul orei 15.00 si a fost intampinat de catre premierul Dacian Ciolos. Cei doi oficiali s-au oprit apoi pe holul Palatului Victoria, unde au facut fotografii, Dacian Ciolos invitandu-l apoi pe premierul britanic sa viziteze mai multe sali ale Guvernului.

Premierul Ciolos a declarat, marti, ca la intrevederea cu premierul David Cameron va fi abordat si subiectul legat de referendumul pe care Marea Britanie il pregateste cu privire la ramanerea sau parasirea Uniunii Europene. De altfel, aceasta va fi si una dintre temele care vor fi discutate la Consiliul European care va avea loc in 17-18 decembrie la Bruxelles si la care Romania va fi reprezentata de premierul Dacian Ciolos.

"Relatia dintre Uniunea Europeana si Regatul Unit al Marii Britanii, dupa cum stiti, Marea Bitanie pregateste un referendum legat de ramanerea sau parasirea Uniunii Europene si din aceasta perspectiva sunt cateva propuneri pe care Regatul Unit le va face de reformare sau de adaptare a modului de functionare al Uniunii Europene si in acest context, dar si in contextul relatiilor bilaterale, chiar maine o sa am o intalnire cu premierul David Cameron care viziteaza si Romania inaintea acestui Consiliu", a aratat Ciolos, precizand ca un alt subiect posibil "care este de obicei pe agenda Consilului European" este si cel privitor la relatii externe.

Premierul britanic David Cameron se afla in prima sa vizita oficiala in Romania, in cadrul unui turneu initiat in contextul negocierilor pentru reconfigurarea relatiei Marii Britanii cu Uniunea Europeana, dar si pe fondul crizei imigrantilor si al riscurilor teroriste.